Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Burić:

'Ono što se događalo oko nas bilo je posebno, poželio sam istrčati na igralište'

Hajduk vatromet
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/11
13.02.2016.
u 20:40

Na tribinama se našlo gotovo dvadeset tisuća gledatelja što je čudesno za hrvatske prilike.

Spektakularnim vatrometom zaključena je proslava 105. rođendana Hajduka. Potrudili su se u Hajduku na pravi način proslaviti mini obljetnicu, cijeli tjedan potpisivali su se sponzorski ugovori, otvoren je fan shop u trajektnoj luci, maleni 7-godišnji Andrija Jurjević na poluvremenu dvoboja sa Slaven Belupom dobio je prigodni dres kao 20-tisućiti član Hajduka...

Sve u Poljudu izgleda kao iz snova, na tribinama se našlo gotovo dvadeset tisuća gledatelja što je čudesno za hrvatske prilike, u prijelaznom roku slilo se i nekoliko milijuna eura od transfera Mije Caktaša, Gorana Milovića i Andrije Balića.

A na travnjaku se nije osjetio izostanak važnog trojca, Hajduk je protiv Slaven Belupa slavio s 2:0 (1:0). S tim da su Splićani bili puno bolji u drugom poluvremenu nego u prvom kada je Slaven Belupo odlično stajao u defenzivi.

Jedinu prigodu Hajduk je imao u 45. minuti, i ona je došla slučajno nakon što su se dva gostujuća igrača sudarila, pa je Tino Sušić odličnim udarcem pogodio mrežu Rozmana za 1:0. 

- Hajduku čestitam i rođendan i pobjedu. Mi smo bili dobri u defenzivi u prvih 45 minuta, imali smo prigodu Ozobića za 1:0. Gol smo primili u finišu prvog dijela, bio je to najnezgodniji trenutak za nas - govorio je nakon utakmice gostujući trener Željko Kopić.

 

Sušić je u najavi utakmice kazao da je spreman postati vođa novog Hajduka, to je protiv Slaven Belupa pokazao na pravi način. Trener Damir Burić bio je oduševljen onim što je pokazala njegova momčad. Vjerojatno je i njemu laknulo nakon pobjede, jer nije mogao znati kako će momčad reagirati nakon dosta promejan. Pripreme su jedno, a službene utakmice drugo.

- Imali smo pravi nastup, pravi odnos, možemo biti zadovoljni izvedbom u fenomenalnoj atmosferi. Ono što se događalo oko nas bilo je nešto posebno. U nekim trenucima poželio sam istrčati na teren. Bili smo moćni, trkački raspoloženi - kazao je Burić.

Pobjedu Hajduka potvrdio je Zoran Nižić, bio je to odličan udarac glavom na ubačaj Argentinca Nicolasa Veleza. Pomno se pratila igra Veleza od kojeg se očekuju golovi, a svoju premijeru pamtit će po asistenciji. Burić je za njega dignuo palac gore.

- Pametan igrač, koji jako dobro koristi prostor, izlazi suigračima, kreativan je. Vjerujem da će u slijedećim utakmicama biti još bolji - kazao je Burić.

Utakmica je ponudila dva zanimljiva detalja kakvi se rijetko viđaju. U 67. minuti Marko Bencun imao je nevjerojatan promašaj. S tri metra najprije je pogodio jednu vratnicu, pa drugu, to su bili promašaji za pamćenje koji će narednih dana uveseljavati korisnike društvenih mreža. 

- Šteta što nije dao gol, Bencun je bio na visokom nivou. Njegova igra mi je potvrda onog što vidim na treningu - kazao je Burić.

A Muzafer Ejupi ostao je bez minuta u Poljudu zbog krivog dresa. Naime, Kopić je pri Hajdukovom vodstvu od 1:0 želio ojačati napad Ejupijem, koji je bio prijavljen u zapisniku s dresom broj 8. Međutim, na leđima je imao dres s brojem 9, četvrti sudac ga nije pustio na travnjak, pa je umjesto njega Kopić u igru ubacio Marciuša, a bijesni Ejupi sjeo je na klupu.

>>Hajduk pobjedom proslavio 105. rođendan, pogledajte nevjerojatni promašaj Bencuna

>>Hajdukov rođendan: Torcida otkrila spomenik, bakljade diljem Hrvatske

Komentara 13

RZ
Rocky.Zg
12:37 14.02.2016.

Jedini objavljuju financijska izvjesca , nema crnih fondova, nema milijuna od grada, nema off-shore kompanija i krađe novca iz kluba, vracaju dugove od lopovskih bivsih uprava, posluju u plusu, nisu se prodali nikome, a publike ima vise nego na svim ostalim stadionima zajedno. Za nase prilike to je cudo. I zato ih lopovi u HNS-u i GNK Off- shore mrze i govore o "ulici" .

DU
Deleted user
22:34 13.02.2016.

Ideš ovo je kao romski kič. Ovo je..... ono ljačkise ruku na srce. Znam atmosferlije će ovo prevesti kao ljubomoru. Samo ću reći sretan sam da nemam veze sa ovim orjunaškim klubom. Za hrvatski Hajduk.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
10:15 14.02.2016.

Stvarno je lijepo vidjeti kako strastveno slave navijači kluba koji se več godinama tradicionalno bori za drugo ili treče mjesto u HNL-u. Moraš imati veliki navijački dišpet da slaviš ako več unaprijed znaš da se sa HNK Rijekom boriš za drugo mjesto u prvenstvu a sanjaš da si največi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije