Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk slavio

Damir Burić: Nisam sugerirao Miloviću da isprovocira isključenje

Damir Burić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
29.11.2015.
u 08:51

U Splitu je u 72. godini preminuo Hajdukov igrač Ivica Hlevnjak. Splićani su jučerašnji trijumf posvetili legendarnom 'Bukli'.

Rezultat (2:0) sugerira kako je to bila uvjerljiva Hajdukova pobjeda nad Zagrebom u Kranjčevićevoj. No, dugo su se Splićani mučili s objektivno inferiornijim protivnikom. Iako, u vodstvo su došli preko Frana Tudora. Hajdukov je veznjak mirno zaobišao Dominika Livakovića i zabio za vodstvo Splićana u 18. minuti. A onda je na scenu stupio glavni sudac utakmice Mario Strahonja.

Strahonjin dvominutni šou

Najprije je prekršaj Gorana Milovića nad Gabrijelom Bobanom u 24. minuti dvojbeno okarakterizirao kao prekršaj za jedanaesterac. Milović je zaradio i žuti karton što će biti važno za nastavak priče. Zagrebov napadač s bijele je točke pogodio vratnicu. Odmah u sljedećem napadu Strahonja je dosudio jedanaesterac za Hajduk zbog toga jer je Denis Kolinger u svom šesnaestercu igrao rukom. Čini se da je i to bila pogrešna Strahonjina procjena. S bijele točke Mijo Caktaš pogodio je vratnicu. A u nadoknadi prvog dijela Matias Šulc je, potpuno bespotrebno, dobio drugi žuti karton nakon prekršaja na centru uz aut liniju na Franu Tudoru.

– Te reakcije je teško komentirati i objasniti, no adrenalin je očito previsok. Ne zamjeram mu što se nije mogao kontrolirati – kazao je Dražen Madunović, trener Zagreba.

Zagreb je s igračem manje igrao puno bolje, a bijeli su ih slomili tek u završnici susreta kada je konačan omjer postavio Bencun na Juranovićevu asistenciju. Spomenuti karton Miloviću u 24. bio bi treći zbog kojeg bi propustio derbi s Dinamom u sljedećem kolu. No, Hajdukov je stoper u nadoknadi vremena isprovocirao drugi žuti, odnosno crveni karton. Što znači da će propustiti kup utakmicu sa Zagrebom u srijedu, ostaju mu dva žuta i igrat će protiv Dinama.

– Nitko mu ništa nije sugerirao s klupe. Ne mislim da je to svjesno napravio. I mene je iznenadilo - kaže Damir Burić

Burić nezadovoljan

Trener bijelih je dodao:

– Ostvarili smo cilj. No, držali smo se one zašto jednostavno kad može komplicirano. Napravili smo mnogo pogrešaka. Nisam zadovoljan. Igramo, pa ne igramo... To mi se ne sviđa. Moram popričati s igračima.

Madunović je istaknuo:

– Nadam se da ćemo u srijedu odigrati drugačiju utakmicu. Hajduk nije dominirao i bez obzira na igrača manje imali smo priliku za poravnanje. Nismo znali iskoristiti slabe Hajdukove strane.

A Madunovića može veseliti jedino Bernardo Matić. Jedna od rijetkih svijetlih točaka. Samo zahvaljujući njemu, i naravno Livakoviću, pobjeda bijelih jučer nije bila uvjerljivija. Stoper pjesnika odličnim je postavljanjem i predviđanjem situacija na travnjaku već ranije skrenuo pažnju nekolicine inozemnih klubova. I jučer je pokazao da ima zanimljiv potencijal. 

Pobjedu su Splićani posvetili Ivici Hlevnjaku. Legendarni Hajdukov nogometaš je u 72. godini preminuo nakon teške bolesti.

>>Milović: Crveni karton je bila moja odluka, igram s Dinamom

>>Dva jedanaesterca, dva crvena: Hajduk slavio u Zagrebu sa 2:0

Komentara 4

DH
dalibor.hren
09:23 29.11.2015.

Buriću,lažeš! Demantirao te je sam Milović. Kad bi ga sad disciplinski sudac kaznio s tri - četiri utakmice, Hajduk bi,na čelu s Brbljićem, stao na sve četiri...

PE
peroZG
09:35 29.11.2015.

Sto cemo sad, ne tako davno tzv. gospoda iz Splita su se jako tuzila na igrača Lokomotive koji je namjerno dobio zuti karton. Onda su ovi tovarski pravednici digli sve na straznje noge, uz svesrdnu potporu medija. Eto nakon toga licna HNS je kaznio igraca Lokomotive. Ajde da vidimo sad kako ce odreagirati HNS? Sad mu treba odrezati kaznu od dvije i vise utakmica pa nek onda kmece koliko hoce. Na kraju vidi sirovine o tome jos i javno govori, stvarno pamet nemas kaj za reci. Ocito nema pojma kakve bi sve sankcije mogao dobiti. Ma tak i onak nista ne mjenja na stvari igrao on ili ne, sjetit cete se nedavno Rijeke. Na dvostruke pravednice kriterije tovara vec smo navikli!!!!

GL
gladiatus61
11:16 29.11.2015.

peroZG ne boj se,HNS je uvijek bio pravedan prema Hajduku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije