Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODAN REMI

Burić: Nismo se držali dogovora, nije bilo dobro

Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
03.07.2015.
u 09:20

Burić je na travnjak poslao magični kvartet mladića, Roguljić, Balić, Vlašić i Maloku trebali su donijeti prevagu u sredini terena, ali nije im baš išlo.

Hajdukov prolaz u 2. pretkolo Europske lige ne bi trebao biti upitan unatoč mršavih 1:1 (1:1) u prvoj utakmici protiv estonske Sillamae. Kada Estonci, skromna nogometnog znanja, ali sjevernjački čvrsti, dođu pred pun stadion u Dugopolju (uzvrat se igra tamo, jer je Hajduk iznajmio Poljud za Ultra festival) neće imati nikave šanse.

Čisti jedanaesterac

A Hajdukovi klinci, puni želje i dokazivanja jurišat će pred svojim navijačima. Svaki drugi scenarij bio bi senzacija, prava katastrofa. U neka druga vremena pisali bismo kako će Hajduk kupiti talijanskog "haklera" Giorgija Russa, koji je nekoliko puta zavezao Splićane. Barem je tako bilo kada je Giorgi Iluridze s Dila Gorom izbacio Hajduk. Hajduk je u Rakvereu otvorio utakmicu kao po narudžbi, u 6. minuti opasni Kameurnac Ohandza je srušen, bio je to čisti jedanaesterac kojeg je Caktaš lakoćom realizirao. Izveo je "panenku", malo stegao srce treneru Damiru Buriću.

Burić je na travnjak poslao magični kvartet mladića, Roguljić, Balić, Vlašić i Maloku trebali su donijeti prevagu u sredini terena, ali nije im baš išlo. Previše dodira, soliranja, nije to bio Hajduk kakvog je Burić najavljivao. Zbog toga je i Sillamae i poravnala, u 40. minuti Vlašić je pogriješio, Russo ubacio s krila, a Silich se naklonio i pogodio za 1:1.

Imali su Splićani nekoliko poluprigoda, najopasniji je bio taj Ohandza, ali konkrentniji, posebno u završnici utakmice, bili su Estonci. U dva je navrata Lovre Kalinić spašavao Hajduk od poraza. Burić nije bio zadovoljan prikazanim.

- U Dugopolju ćemo morati biti drugačiji, i bit ćemo takvi. U ovoj utakmici nismo se držali dogovorenog, a kad se toga držimo onda imamo organizaciju, dominaciju i prigode. Kad to prestanemo raditi ulazimo u ritam protivnika, i to nije dobro - kazao je Burić. Detektirao je klasične boljke mlade momčadi, a dvoboje u Rekvereu pokazao je da će ovaj Hajduk imati uspona i padova.

Nedostaju iskusni igrači

S tim da nitko u Poljudu ne treba tražiti opravdanje u toj mladosti. Ta četvorka mladih plus Tudor (još jednom se vidjelo da nije za lijevog beka, šteta da se mladić muči) vrijedi, prema Hajdukovim procjenama između 15 i 20 milijuna eura. Njima trebaju iskusni igrači, koji imaju kvalitet, mladi ne mogu nositi momčad, to je valjda svakome jasno.

Inače, jedan od onih iskusnih koje je Hajduk otpisao na pragu je transfera u poljsku Lechiju iz Gdanjska. Dojučerašnji kapetan Mario Maloča prošao je liječničke preglede, ostala je formalnost potpisa. Kalkulira se da bi Hajduk od njegovog transfera, kada se sve zbroji i oduzme, trebao dobiti 75 tisuća eura. Premalo za igrača od kojeg su ne tako davno očekivali odštetu od minimalno dva milijuna eura.

>> Hajduk neuvjerljiv na startu, Kalinić ga spašavao u Estoniji

Komentara 8

DA
DambacrnaMamba
10:05 03.07.2015.

Pratio sam tekmu i gledao dve amaterske ekipe. Minimalno istu kvalitetu ako ne i veću imaju moji dečki s kojim igram 2-3 puta na tjedan u dvorani za koju plaćamo 5€ za 2 vure sprdačine ;-)

PH
Pravi-Hrvat
10:01 03.07.2015.

Očekivao sam da će Hajduk biti loš, ali su me iznenadili i bili očajni. Ne može se za manje od 3 tjedna uigrati ovi neiskusnu djecu ...

DA
DambacrnaMamba
10:28 03.07.2015.

Paraolimpijska igra Hajduka ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije