Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK SLAVIO 2:0

Burić: Kada je Balić primio loptu, znao sam da će zabiti. Bilo je to savršenstvo pokreta

Burić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
31.07.2015.
u 08:57

– Trenirao bih ja za uzvrat, ali nađite mi takvu umjetnu travu ovdje kod nas – požalio se trener Hajduka na umjetnu travu koja ih očekuje u Norveškoj.

U grotlu Poljuda odzvanjalo je "Kiš, Kiš, Kiš..." Dvoboj Hajduka i Stromsgodseta za sekundu je ušao u sudačku nadoknadu, zadovoljstvo vodstvom od 1:0 osjećalo se na svakom kutku stadiona, a onda je uslijedila erupcija. Vulkan u Poljudu je eksplodirao, Nikola Vlašić primio je dugu loptu od Sušića, ubacio, a taj plavokosi Kiš glavom je poslao loptu u mrežu za 2:0. Nastala je prava ludnica, Hajduk je ostvario veliku pobjedu u predivnom poljudskom ozračju. Trener Hajduka Damir Burić sve je napravio na najvišem nivou, njegova momčad bila je, unatoč mladosti, ozbiljna, djelovala iskusno... Uz podršku s tribina koja se može svrstati u jednu od najboljih posljednjih godina drugačije nije ni moglo biti. Četvrtak u Poljudu ponudio je sklad tribina i igrača kakav smo posljednjih godina rijetko doživjeli.

Ništa nije gotovo

– Bili smo pravi, pokazali smo sve što jedna utakmica treba imati, a to znači agresivnost i organiziranost u ofenzivi i defenzivi. Ovo je dobar rezultat, ali ništa nije gotovo. Čeka nas drugo poluvrijeme u Norveškoj. Ne bih želio prognozirati u postocima kakve su nam šanse, ne bavim se time, ja sam više za realnost. U svakom slučaju, bit će to teška utakmica – kazao je Burić.

Ta akcija Vlašića i Kiša bila je znak za opće poljudsko slavlje, bila je to još jedna luda splitska noć, ali potez je utakmice pogodak Andrije Balića u 67. minuti. Do tog trenutka Hajduk se nekako mučio, teško ulazio u ozbiljne prigode, činilo se da Norvežani s lakoćom rješavaju probleme ispred svojih vrata. Tako je bilo sve dok se nije ukazao dugokosi klinac iz Dugopolja i senzacionalnim golom razbio norveški katanac.

Balić otvorio vrata

– Gol Balića otvorio je vrata utakmice. Ma, bili smo mi dobri i u prvom poluvremenu, nedostajao je tek završni pas. A taj Balićev gol doživio sam predivno. Kada je primio loptu, znao sam da će ga zabiti. To je onaj trenutak u nogometu kada osjetiš da je sve kako treba. Njegovo primanje i udarac bili su savršenstvo pokreta, elegancija, svi su imali uživati u tom njegovom potezu, tako i ja – s emocijama je pričao Burić.

Nije se razbacivao emocijama, ali po pogledu se vidjela Burićeva sreća. Ostvarena je velika pobjeda, u najvažnijoj utakmici sezone Hajduk je odigrao svoju najbolju ovosezonsku utakmicu. No, neće otvarati pjenušac, Burić se odmah okrenuo nedjelji i dolasku Slaven Belupa.

– To će biti još jedna teška utakmica – kazao je Hajdukov trener.

Naravno, sustiglo ga je pitanje hoće li odmarati igrače kao što je to napravio u Puli.

– Moram sačekati jutro, dobiti medicinsko izvješće, pa ćemo reagirati prema tome – nije se uvlačio u rasprave Burić.

Trener Stromsgodseta Bjorn Petter Ingbretsen bio je razočaran predstavom svojih igrača. Toliko da se nije ni pojavio na tiskovnoj konferenciji već je poslao pomoćnika Alexandera Straussa. Ingberstsen je ostao u svlačionici i držao lekciju svojim igračima.

– Znali smo da će Hajduk biti posjedu lopte, i kad je bilo 1:0 za Hajduk mislili smo da smo na pravom putu, a ovaj drugi gol primili smo u sudačkoj nadoknadi. Unatoč ovih 2:0 u uzvratu će biti drukčija priča, mi smo kod kuće sasvim drukčija momčadi – govorio je Strauss.

Norveški optimizam temelji se i na tome što se u Drammenu igra na umjetnoj travi. Hajduk je imao u planu treninge na istoj podlozi, ali izgleda ništa od toga.

– Mi bismo trenirali, ali pronađite mi takvu travu ovdje kod nas. Nije ni ova Splitova toliko dobra – kazao je Damir Burić.

>> Ludnica na Poljudu! Balić i Kiš pogađali za veliku pobjedu Hajduka

>> Hajdukovci presretni: Ovo je za publiku, hvala im do neba!

Komentara 12

SO
sonce
09:36 31.07.2015.

Polako ne pretjerano slaviti još je jedno poluvrijeme u gostima.

GI
gismund
11:52 31.07.2015.

joj koliko preseravanja kao da su barcu dobili, a pred par dana istra ih je razvalila sa 4:1, komični ste

MA
mak128
10:32 31.07.2015.

ne vjerujem hajduku ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije