Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeli kod Zagreba

Burić: Boban je kvalitetan, od njega nam prijeti najveća opasnost

Damir Burić
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/5
28.11.2015.
u 13:20

Damir Burić kao ozbiljnu opciju ne vidi Antona Maglicu kojem ugovor istječe na kraju sezone, a nitko mu nije ni ponudio novi.

U potrazi za napadačem, koji je Hajduku nasušno potreban, sportski direktor Goran Vučević došao je do 22-godišnjeg Kamerunca Justina Mengola. Trenutačno je slobodan igrač i u Poljud bi trebao stići nakon prvog dijela prvenstva.

No, Mengolo nije jedini napadač kojeg bi željeli u Hajduku, ozbiljne opcije i dalje su Ilija Nestorovski iz zaprešićkog Intera i Gabrijel Boban iz Zagreba.

Baš Bobana će trener Hajduka Damir Burić vidjeti uživo u utakmici s Hajdukom jer bijeli gostuju kod Zagreba. U prošlom kolu suparnik im je bio Inter, Nestorovskog je Hajduk potpuno neutralizirao.

– Boban je kvalitetan igrač, od njega nam prijeti najveća opasnost – kazao je Burić.

No, Mengolo jedini od njih dolazi bez odštete.

U Hajdukovim planovima o sastavljanju momčadi debelim flomasterom podcrtan je dolazak dvojice napadača. Jasno je i zbog čega. Damir Burić kao ozbiljnu opciju ne vidi Antona Maglicu kojem ugovor istječe na kraju sezone, a nitko mu nije ni ponudio novi. Njegovi su igrački dani u Hajduku prošlost, barem tako trenutačno izgleda. Šteta zbog Maglice, ima neke kvalitete koje su se mogle puno bolje iskoristiti.

A Hajdukov prvi Kamerunac, ujedno i prvi napadač, Franck Ohandza stalno je ozlijeđen, odigrao je samo jedanaest utakmica. Posljednji put bio je u momčadi u rujnu, zbog ozljede koljena zaključio je prvi dio sezone. Što se tiče zdravlja, Ohandza je klasični mačak u vreći, s njim se nikada ne zna što će biti. No, u ovo malo utakmica pokazao je iznimnu kvalitetu, zato ga se Hajduk neće riješiti, ali bude li i dalje bio u ritmu "jednu igra, tri ne igra", potkraj sezone i on bi mogao dobiti kartu u jednom smjeru.

– Ohandzu smo dobili besplatno, a on je jedan od najboljih napadača na ovim prostorima. Imao je peh, ali vjerujem da će se igrački vratiti – kazao je Burić.

Uostalom, baš zbog Ohandzinih izostanaka (i nepovjerenja u Maglicu) trener Burić zapao je u probleme postavljanjem Nikole Vlašića u vrh napada, što je izazvalo frustracije kod mladog igrača. U jednom trenutku dvoboja s Interom histerično je, zbog svoje nemoći, zatražio zamjenu, ali Burić ga je natjerao da se posveti igri.

– Nisam razgovarao s njim, nije bilo potrebno o tome tematizirati. Što se tiče Vlašića, sve ide svojim tijekom, nema nikakvih problema. Vidio sam puno dobrih stvari u našoj igri, dobio sam puno komplimenata za dopadljiv i dominantan nogomet – zaključio je Hajdukov trener Damir Burić.

>>Dinamu uoči derbija odgođen Kup, Hajduk bijesan zbog toga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije