Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELI SLAVE 105. ROĐENDAN

Burić: Bez brige, Hajduk ima nove supermene

Damir Burić
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/6
13.02.2016.
u 11:08

– Iz svake utakmice nastojat ćemo izvući maksimum, tako će biti i u ovoj rođendanskoj. Očekujemo i podršku brojnih navijača. Ono što se ne mijenja su naši standardi, a to su dinamika, agresivnost i igra u oba pravca – kazao je Burić.

Ni trener Damir Burić ne zna što ga čeka, Hajduk u drugi dio sezone ulazi s potpuno drukčijim sastavom.

– Nestrpljivo čekamo nastavak natjecanja – kaže Burić uoči dvoboja sa Slavenom Belupom (danas u 17 sati).

Sad smo još mlađi

O protivnicima bijelih na 105. rođendan Burić govori s puno respekta, ali je i svjestan da se od njegove momčadi očekuje pobjeda. U odnosu na prvi dio sezone, nema kapetana Gorana Milovića, nema najboljeg igrača Mije Caktaša, nema “wunderkinda” Andrije Balića... U prvoj momčadi sad su neki novi klinci.

– Još smo mlađi, priključili smo Simonovića, tu je Toma Bašić, pa Frane Vojković, pripreme su odradili Prskalo i Mastelić, naknadno nam se pridružio stoper Lorenco Šimić – nabrojio je Burić.

Svjestan je da će teško nadomjestiti odlazak trojice bitnih igrača.

– Napustili su nas kvalitetni igrači, pa Caktaš je bio jedan od najboljih igrača lige, Milović je bio stup obrane, a Balić nam je davao kreaciju. Njihov je odlazak minus za nas. Njih ne mogu nadoknaditi pojedinci, to će morati činiti cijela momčad. Igračima sam rekao da će svi morati trčati koji metar više – kaže Burić.

Iznimno je pedantan u tim mjerenjima, igračima je dao rezultate po kojima je najbolji bio Caktaš. A tko je novi Hajdukov supermen, tko je najbolji po tim rezultatima?

– Ima dosta igrača s dobrim rezultatima, među najboljima su Juranović, Tudor, Bencun i Sušić – otkrio je Burić.

Malo je govorio o novopridošlima Argentincu Velezu i Venezuelcu Arteagi koji su potpune nepoznanice.

– Kvalitetni jesu, no vrijeme će pokazati jesu li i pojačanja. Treba im dati vremena za prilagodbu, no naši mladi igrači imaju što od njih naučiti – rekao je Burić.

Hajdukovi ciljevi se znaju, vodstvo kluba želi dva trofeja. Burić se ne da navući na tanak led kada govori o drugom dijelu sezone u kojoj je Hajduk u konkurenciji za prvenstvo i kup, ali nekako je u sjeni Dinama i Rijeke.

Veselim se povratku Vlašića

– Iz svake utakmice nastojat ćemo izvući maksimum, tako će biti i u ovoj rođendanskoj. Očekujemo i podršku brojnih navijača. Ono što se ne mijenja su naši standardi, a to su dinamika, agresivnost i igra u oba pravca – kazao je Burić.

Novi Hajdukov kapetan je Lovre Kalinić, njegovi zamjenici su Nižić, Milić i Sušić. A Burić najviše može žaliti za ozlijeđenima Vlašićem i Ohandzom. Oni su na rehabilitaciji, još se ne zna kad će početi igrati.

– Ohandza i Vlašić dali bi nam drukčiju sliku, ne znam ima li koja momčad takvu kvalitetu kao što su to njih dvojica u paru. Vlašić se polako vraća. Želimo ga maksimalno spremnog, veselim se njegovom povratku – naglasio je trener Burić.

Karlovačka pivovara, odnosno tvrtka Heineken Hrvatska, novi je sponzor Hajduka. Predstavljeno je pivo “Karlovačko Hajduk 1911.”, a pivo će se prodavati u Dalmaciji. Naravno, o vrijednosti četverogodišnjeg ugovora nije bilo riječi, nagađa se da će Hajduk imati oko milijun i pol kuna godišnje plus dio od prodaje kompletne palete proizvoda u Dalmaciji. Procjenjuje se da će Hajduk u četiri godine dobiti oko osam milijuna kuna.

>>Brbić: Pozivam vas da zajedno nastavimo hodati kroz Churchillov pakao

>>Mamić treba otići iz hrvatskog nogometa, a nije otišao ni iz Dinama!

Komentara 11

MN
Marijan Nikic-Pejic
11:27 13.02.2016.

tko o cemu, a hrvatska sportska piskarala o nekim supermanima, wunderkindu i sl.Pustite djecu da se normalno razvijaju. Koliki su samo propali upravo zbog ovakovih piskarala i njihovih hvalospjeva.Pa sjetite se samo onog Delasa (mislim dase tako zove) koji totalno propade .

SO
sonce
12:14 13.02.2016.

Trener i uprava slažu momčad, danas će biti opet fešta na Rivi . Belupo gazi hajduka ka mali potoćić.

BU
budagigo
12:45 13.02.2016.

Hajduk ne slavi 105 rođendan buduči je hajduk ugašen 1941g...1944g.na visu je osnovan partizanski klub,a ne nikakav hajduk,a nešto kasnije su dalmatinski partizani i partijci krivotvorili povjest i pripisali klubu ime ugasloga kluba jer se dalmošima koji su u večinii igrali u partizanskome klubu nije išlo u beograd gdje je prvi partizanski klub trebao biti domačin.sve je laž i prevara komunističke partije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije