Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ HAJDUK:

Dajte dite materi, to je jedino ispravno rješenje za Hajduk

Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
06.11.2014.
u 13:08

Smatramo da se prošlim izborima, kojim članovi kluba predlažu sedam od devet predstavnika Nadzornog odbora u Hajduku, pokazalo da se klub bolje nadzire nego što je to bio slučaj do tada.

Udruga Naš Hajduk podnijela je prijedlog gradonačelniku Splita Ivi Baldasaru te gradskim vijećnicima da se na tematskoj sjednici Gradskog vijeća sljedećeg tjedna članovima Hajduka omogući na 25 godina koncesija na upravljačka prava za udio u klubu kojim raspolaže Grad Split.

Osim prijedloga, vijećnicima je predan i elaborat kojim se željelo pojasniti zašto bi takvo rješenje bilo najbolje kako za Hajduk, tako i za grad Split.

Prenosimo priopćenje u cijelosti:

Smatramo da se prošlim izborima, kojim članovi kluba predlažu sedam od devet predstavnika Nadzornog odbora u Hajduku, pokazalo da se klub bolje nadzire nego što je to bio slučaj do tada. Situacija u klubu se stabilizirala, dio dugova je vraćen, sada se upravlja manirom dobrog gospodara. Ovakvom koncesijom na upravljačka prava samo bi se unaprijedio dosadašnji partnerski odnos Grada i Našeg Hajduka.

Dosadašnja provedba projekta pokrenula je jedan iznimno bitan trend, a to je vezanje navijača i članova uz sam Hajduk – danas klub broji oko 11.000 članova koji su platili članarinu u 2014. godini i 6.400 godišnjih pretplatnika. Radi se o brojkama koje su bile nedostižne u vrijeme drugačije postavljanih uprava kluba. Također, ovakvim modelom uspostavljena je jedna razina demokratičnosti te uključenosti zainteresirane javnosti u same upravljačke procese na razini koja je nezabilježena ne samo u hrvatskom sportu, već i u hrvatskom društvu u cjelini. Koncesijom na 25 godina demokratski procesi dodatno bi bili poboljšani, a Hajduk bi definitivno postao najsvjetliji primjer demokratizacije društva.

Iskustva u provedbi projekta „Naš Hajduk“ pokazuju da je najveće potrese unutar kluba uzrokovala gradska politička scena i dugovi napravljeni u zadnjih 20 godina, koji bi se nenadano pojavili i blokirali račune kluba. Prvi problem se može riješiti dugogodišnjom koncesijom upravljačkih prava, a drugi se rješava automatski ovakvim modelom racionalnog upravljanja.

Ovakvo rješenje, koje predlažemo gradonačelniku i Gradskom vijeću, neće promijeniti nezdrave odnose u hrvatskom nogometu, ali će Hajduka učiniti spremnim za vrijeme kad će se domaći nogomet pročistiti od kukolja. Demokracija će biti dana ljudima, ljudi će biti za demokraciju, a dite će se vratiti materi – puku. Stoga smatramo da je ovo jedino ispravno rješenje za budućnost Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk Split.

O svemu se oglasio i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

- Članovi Udruge Naš Hajduk s ovom idejom upoznali su me na sastanku prije dva mjeseca. Tada sam im rekao da mi se ideja sviđa te ih zamolio da je elaboriraju kako bi je mogao uputiti Gradskom vijeću - rekao je Baldasar.

>> Reprezentacija će doći na Poljud kad Torcida prestane reketariti Hajduk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije