Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNOSLAV JURČIĆ:

Da igrači Hajduka nemaju bijeli dres 
i grb na njemu, borili bi se za ostanak

Andrija Balic, Avdija Vrsajevic
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
24.03.2015.
u 16:30

'Pet igrača iz lige je u reprezentaciji i to je dobra brojka s obzirom na to da klinci sa 17 godina odlaze van.'

Marka Pjacu znam još iz Lokomotive, to je igrač kakav može egzistirati u suvremenom nogometu. Meni je draži na lijevoj strani jer ima odličan ulazak kontra nogom, izrađen udarac, zna gađati i pogoditi. On je tip Robbena ili Riberyja i treba mu donijeti loptu da onda rješava jedan na jednoga ili jedan na dvojicu. Još mora naučiti B-opciju, osim individualne akcije da zna asistirati, odgađati igru...

Lokomotiva ima dobru momčad, mlade igrače, u njoj su donedavno najbolji igrači Dragovoljca, Zagreba, Zadra. Dobro to rade, spoj su mladosti i iskustva. Iskusniji igrači moraju im pomoći da manje osciliraju, a lokosi su ćudljivi, svakoga mogu svladati, ali i od svakoga izgubiti, ali nije čudno kad svake polusezone promijene velik dio momčad. No, razočarao me Split koji sam vidio u vrhu, a ono – ništa.

Na popisu izbornika Nike Kovača pet je igrača koji igraju u našoj ligi i to me čak ugodno iznenadilo. Znači da se pojavljuju neki novi igrači, da i dalje imamo dečke koji će izrasti u prave nogometaše. A teško da ih među pozvanima ima više iz naše lige. Pa sve mlađi igrači nam odlaze, nakon samo jedne sezone se prodaju. Sad čak ni to, odlaze i oni koji još nisu pošteno ni zaigrali u prvoj ligi.

U ovoj sezoni opet smo vidjeli nekoliko talenata koji bi mogli postati pravi igrači budu li se razvijali kako treba. Sad, koliko će Ćoriću, Baliću, Vlašiću... trebati da dođu do reprezentacije, upitno je. Budu li kvalitetni, itekako su dobro došli, ali nemojmo zaboraviti da nerijetko pozivi idu i radi promocije takvih igrača, pokazivanja nogometnom svijetu i kupcima, da bi im se podigla cijena.

Kad dosegnu zrelost za reprezentaciju onda u njoj trebaju i biti, a zrelost svi ne dobivaju u određeno vrijeme, to je prilično individualno. Nažalost, isforsirano guranje u sazrijevanje mladih je trend u nas, a onda po igračima koji su otišli van tako mladi vidimo da to još nije to. Onaj tko je za takvog talenta platio mnogo novca neće čekati, hoće njegove prave partije odmah. I onda nastaju problemi, dečki ne igraju. Pogledajte koliko tih naših mladih igrača koji su otišli u zadnjih godinu-dvije igra vani. I ti dečki se onda nađu u teškim trenucima, a kad ste u takvim trenucima sa 18-19 godina, nastaje problem. Iskusnija se, zrelija osoba s time zna nositi.

Klubovi će sad mirovati dva tjedna, stanku sigurno neće iskoristiti za nekakve mini cikluse za podizanje fizičke pripremljenosti, od zimske stanke nije još mnogo prošlo, nema umora i takvi "radovi" nisu im potrebni. Kako nemamo puno reprezentativaca, moći će se uigravati. Najviše se vesele stanci klubovi koji se bore za ostanak, pokušat će se podići, a pogotovu će to koristiti trenerima koji su nedavno preuzeli momčadi, kao Poklepović, Šušak, Štimac, da još malo vremena dobiju za rad i da momčadi usvoje ono što oni žele. U stanci se zna promijeniti forma, ali u oba smjera. Nekima koji su bili dobri forma može pasti, onima koji su bili lošiji, može se podići.

Ne znam koliko će Hajduk uspjeti podići formu. Da se momčad koja je igrala protiv Zagreba ne zove Hajduk, da nema bijeli dres i grb, borila bi se za ostanak u ligi. Nije njihov problem nov, još kad igraju zatvoreno i na kontre kao protiv Dinama, onda nešto i mogu, to funkcionira, ali kad oni trebaju voditi igru, zabiti gol kao što bi trebali igrati protiv navodno slabijih, kao recimo Zagreb, onda imaju problema.

>> 'Svi imaju svoju mušteriju, a naša je Hajduk!'

Komentara 13

DU
Deleted user
18:46 24.03.2015.

Kjuno JG

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
21:41 24.03.2015.

ha ha vidi stručnjaka

DU
Deleted user
20:11 24.03.2015.

Izgleda da je IN propale trenerčiće novijih nogoloptačkih generacija instaliravati po tisku, tv kanalima, krugovalima, kao neke "znalce"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije