Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kažnjen

Crnogorskom navijaču koji je bakljom pogodio ruskog golmana 3,5 mjeseca zatvora

Igor Akinfejev
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
27.04.2015.
u 19:17

Sutkinja je, na izricanju presude, navela da sud nije prihvatio navode obrane kako je Lazarević morao baciti baklju na teren, da ne bi ozlijedio prisutne.

Navijač iz Podgorice, 25-godišnji Luka Lazarević, osuđen je na tri i pol mjeseca zatvora i 750 eura novčane kazne, jer je na kvalifikacijskoj nogometnoj utakmici između Crne Gore i Rusije pogodio bakljom u glavu golmana ruske reprezentacije Igora Akinfejeva, pišu Vijesti.me

Riječ je o prvostupanjskoj presudi, a ukoliko Lazarević ne plati navedeni iznos novčana kazna bit će zamijenjena zatvorskom koja može trajati najduže šest mjeseci.

Sutkinja je, na izricanju presude, navela da sud nije prihvatio navode obrane kako je Lazarević morao baciti baklju na teren, da ne bi ozlijedio prisutne.

- Na snimci se vidi da su i drugi držali upaljene baklje i da su im izgorjele u rukama, nakon čega su ih bacili u neposrednoj blizini - navela je sutkinja te dodala kako mu je ublažila zatvorsku kaznu ispod zakonskog minimuma, uzimajući u obzir olakotne okolnosti, da nije ranije osuđivan, da je mlad, da se sam javio policiji, da je priznao...

Za navedeno kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna, dok je za nanošenje lakše tjelesne ozljede predviđena zatvorska kazna do tri godine.

>>Evo što je o incidentu rekao crnogorski navijač koji je bakljom pogodio vratara

>>Objavljena snimka na kojoj se vidi tko baca baklju na vratara Rusije

Komentara 3

Avatar jebb
jebb
20:53 27.04.2015.

Premalo. Trebao je dobiti 3.5 godine zatvora i 7500 eura novcane kazne. Ovakve presude niti jednog huligana nece natjerati da razmisli o svom ponasanju, a jos manje da promijeni nesto u svom promasenom zivotu.

DI
dinamojavolim1
19:35 27.04.2015.

premalo

AB
abendblatt
08:01 28.04.2015.

Kad ce hrvatski sudovi poceti primjenjivati zatvorske i novcane kazne za izgrednike u Hrvatskoj? za bacanje jedne baklje, minimum godina dana zatvora, pa da vidimo koliko hrabrih bude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije