Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova nagrada

Cristiano Ronaldo proglašen najboljim igračem Europe!

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.08.2016.
u 19:30

Messija može utješiti kako je njegov pogodak u susretu Lige prvaka protiv Rome proglašen za najljepši gol prošle sezone u izboru Europske nogometne federacije

Zvijezda portugalske reprezentacije i Real Madrida Cristiano Ronaldo proglašen je najboljim igračem Europe za prošlu sezonu u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

Ronaldo je slavio ispred klupskog suigrača i reprezentativca Walesa Garetha Balea, te francuskog internacionalca i člana Atletico Madrida Antoinea Greizmanna.

Ronaldo je ove sezone s Realom osvojio Ligu prvaka, a dresu portugalske reprezentacije europsku krunu na EURO-u u Francuskoj.

Na listi kandidata bilo je deset imena, a u finale izbora su ušla trojica s najviše glasova. Među finalistima nije bilo argentinskog majstora Lionela Messija koji je zauzeo tek peto mjesto, a ispred njega bio je i urugvajski napadač Luis Suarez. Do sada su nagrade osvajali Lionel Messi (2011, 2015), Andres Iniesta (2012), Franck Ribery (2013) i Ronaldo (2014).

Messija može utješiti kako je njegov pogodak u susretu Lige prvaka protiv Rome proglašen za najljepši gol prošle sezone u izboru Europske nogometne federacije, dok je najbolja obrana djelo legendarnog mađarskog vratara Gabora Kiralyja.

Više od 200.000 posjetitelja Uefine internetske stranice odlučilo je da je Messijev pogodak u pobjedi protiv Rome 6-1 najljepši. Akciju koja je trajala 69 sekundi i 25 dodavanja, Messi je završio lobom Romina vratara Wojciecha Szczesnyja. messi je sakupio 34 posto glasova, dok je na drugom mjestu sa 13 posto glasova pogodak portugalskog majstora Ricardinha protiv Srbije na Europskom prvenstvu u futsalu. Škarice švicarskog veznjaka Xherdan Shaqirija u osmini finale EURO-a protiv Poljske je na trećem mjestu.

Najboljom obranom proglašen je potez mađarskog vratara Gabora Kiralya koji je zaustavio slobodnjak Kevina de Bruynea u susretu protiv Belgije na EURO-u u Francuskoj. 

U ženskoj konkurenciji najboljom nogometašicom izabrana je igračica Lyona Norvežanka Ada Hegerberg ispred igračice Frankfurta Njemice Dzsenifer Maroszan i bivše igračice Lyona Francuskinje Amandine Henry.

Komentara 1

HR
hrvatin
23:38 25.08.2016.

Messi je najbolji sve dok igra i najbolji igrac svih vremena.Ronaldo nije ni igrao finale evropskog prvenstva.Bilo bi onda pravednije da je priznanje dobio Bale koji je svojim igrama doveo Wales do polufinala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije