Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ STRUČNJAKA

Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi? Za Alexa Fergusona nema sumnje

Ronaldo Messi
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
26.04.2015.
u 11:39

'On može igrati za Milwall, QPR, Doncaster Rovers ili bilo koga i opet bi zabio hat-trick. Nisam siguran da bi Messi to mogao.'

Cijeli nogometni svijet raspravlja je li bolji Leo Messi ili Cristiano Ronaldo, svi barataju nekim brojkama, svojim argumentima, ali još nitko nije iznio ovakve kao Alex Ferguson. Naravno, bivši trener Manchester Uniteda hvali svog pulena, kojeg je doveo na Old Trafford kao 17-godišnjaka.

- Mnogi ljudi smatraju da je Messi najbolji na svijetu. I imaju pravo to reći. Ali kad razmišljam o Ronaldu, on može igrati za Milwall, QPR, Doncaster Rovers ili bilo koga i opet bi zabio hat-trick. Nisam siguran da bi Messi to mogao - rekao je Ferguson i nastavio:

- Ronaldo igra s obje noge, brz je, dobar u zraku i hrabar. Da, naravno, i Messi je hrabar. Ali ja jednostavno mislim da je Messi igrač za Barcelonu.

Taj je dvojac podijelio posljednjih sedam Zlatnih lopti.

- U svim mojim godinama u Manchester Unitedu Ronaldo je najviše napredovao. Otkako je došao kao mršavi mladić sa 17 godina. Da, kritizirali su ga zbog glume, ali kad bi došao na teren, bio je sjajan - kaže Ferguson i još se malo prisjetio Ronalda iz vremena na Old Traffordu:

- Najvažnija je stvar za igrača donošenje dobrih odluka u kratkom vremenu i u tome je Ronaldo na Old Traffordu jako napredovao. On, Paul Scholes i Ryan Giggs trojica su najboljih igrača koje sam ikad imao. Bryan Robson, Roy Keane i Eric Cantona također su bili odlični, veliki igrači, ali ne na toj razini.

>> Pele: Da moram birati, prije bih izabrao Messija nego Ronalda

Komentara 8

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
14:20 26.04.2015.

Messijeve partije u Barceloni su puno bolje od njegovih kad igra za Argentinu. U tom dijelu možda Sir Alex ima pravo, a da bi ga se demantiralo, Messi bi trebao igrati za još jedan klub u karijeri pa bi vidjeli ima li smisla to što ovaj govori. Ronaldo je bio jednako dobar i u Man Utd-u i u Realu, u Realu je čak i bolji, a to je vjerojatno i zbog jačine klubova u ligi i stilu igre koji mu više paše u Španjolskoj.

DC
Dolina Cupova
16:40 26.04.2015.

Fergi smanji malo cuganje

ZG
zg223
14:18 27.04.2015.

ali za repku zabije svaku desetu tekmu..haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije