Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESRETNO ISPADANJE

Ćosić: Preteško mi je... Žao mi je suigrača, navijača, kluba

Hajduk - Maccabi
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
27.08.2016.
u 22:00

– Iza mene je probdjevena noć, ostala je tuga nakon ispadanja, ali neće nas jedan penal skrenuti s puta – kazao je Kos.

Vrtuljak sreće otišao je na stranu Makabija. U Poljudu su izvođeni jedanaesterci, u uzvratnoj utakmici doigravanja za ulazak u Europsku ligu, a 25 tisuća navijača skandiralo je “Lovre, Lovre”... Hajdukov kapetan Lovre Kalinić bio je junak, obranio je dva jedanaesterca, ali više od toga nije uspio. Bili su to trenuci koji se pamte, to “Lovre, Lovre” još je jednom pokazalo koliko navijači obožavaju Kalinića. Dan poslije tužne poljudske noći stigla je informacija da Dinamo u Ligi prvaka želi na vratima Lovru Kalinića.

Bio bi poraz da ode

Kada Zdravko Mamić nešto poželi, ne odustaje, ali namjerio se na Hajdukova kapetana. Nije uopće bitno koliko bi milijuna Mamić ponudio. Nakon što je Dinamo ušao u Ligu prvaka i zaključio čitav niz vrijednih transfera, u maksimirskoj blagajni deseci su milijuna eura i Mamić može dovesti koga hoće, ali ne Hajdukova kapetana. Takav je stav i Kalinića i Hajduka. Odlazak kapetana u Dinamo, unatoč praznoj poljudskoj blagajni, bio bi među navijačima doživljen kao poraz i izazvao bi niz potresa.

No, ako neće u Dinamo, ne znači da Kalinić neće biti transferiran do kraja prijelaznog roka. On je, uz Vlašića i Sušića, glavni Hajdukov financijski adut. Naravno, nitko službeno ne želi govoriti o Dinamovoj želji, u Hajduku kažu da službena ponuda nije došla, a u Dinamu da nisu ništa ni ponudili Hajduku. Ali, razgovora je bilo, a spominjana je i varijanta u kojoj bi uz Kalinića u Dinamo otišao i Vlašić. No, to su Dinamove želje, teško nam je i zamisliti da bi dijete sa splitskog Žnjana, igrač koji je jedan od simbola Hajduka, otišao u Maksimir.

Predsjednik bijelih Ivan Kos najavljuje burne posljednje dane prijelaznog roka.

– Posljednji dani prijelaznog roka uvijek su žustri, čekaju nas besane noći. Sušić ima konkretne ponude (Genk, nap. a.), tražimo najbolje rješenje za njega i klub (raspodjela odštete, nap. a.). Ne rasprodajemo momčad, nastavljamo se boriti u prvenstvu i Hrvatskom kupu, a bit će i dolazaka. Neke ponude smo i odbili, mislim na Vlašića, a govori se i o transferima Nižića, Kalinića... Svi su na prodaju ako je pozamašan transfer, a da u isto vrijeme ne oslabimo momčad – kazao je Kos.

Vratio se na trenutak na tužnu poljudsku noć, na jedan trenutak. Hajduk je bio tako blizu ulasku u Europsku ligu, jedan jedanaesterac bio je odlučujući, ali mladi predsjednik kaže da to bijele neće poremetiti.

– Iza mene je probdjevena noć, ostala je tuga nakon ispadanja, ali neće nas jedan penal skrenuti s puta. Ostat će urezana ona slika kad smo pola sata sjedili u nevjerici, ali vjerujem u bolje sutra. No, nije samo sportski segment ono što vidimo. Ono skandiranje navijača, ono hajdučko srce mora nam biti pravi putokaz – kazao je Kos.

O toj poljudskoj noći dugo će se govoriti, Tino Sušić je na jednoj društvenoj mreži svoju bol podijelio s navijačima.

Ćosić: Dugo će me to pratiti

“Najteža noć u mojoj karijeri, dali smo maksimum svojih mogućnosti, ali nam je sreća okrenula leđa. Hvala navijačima na bezrezervnoj podršci”, napisao je Sušić.

A Said Ahmed Said, Ganac s talijanskom putovnicom, koji je u Hajduku tek nekoliko mjeseci, u suzama je dočekao bolan poraz. Plakao je kao malo dijete.

“Ponosim se što sam igrač Hajduka”, napisao je Said.

Ali, sva ta bol i tuga nije ništa u odnosu na ono što je proživljavao Marko Ćosić. Od junaka do tragičara, zabio je dva gola i promašio odlučujući jedanaesterac. Ipak, smogao je snage doći pred novinare, težak je bio njegov korak, kao i svaka riječ.

– Preteško mi je bilo što reći, žao mi je suigrača, navijača, kluba... – kazao je Ćosić.

Mladi kolega novinar pitao ga je je li mu dvoboj s Makabijem najbolja partija u karijeri.

– Kako će biti najbolja kad sam promašio penal – uzvratio je tužni Ćosić.

A sad slijedi trežnjenje....

Komentara 6

KU
kupatilo
23:38 27.08.2016.

prodajte igrace Dinamu ako ih hoce jer vidite da ih drugi niko nece ili jos bolje poklonite pa kad ih Maminjo proda uzmite pola.Takocete najbolje proci i vi i igraci.

JU
Jure7
22:20 27.08.2016.

Povedi Pušnika, a usput reci Vucevicu i Surjaku da su dovoljno krali u Hajduku, da sad idu sto dalje i lipo nesto pocnu raditi....

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
02:41 28.08.2016.

Ma, o kakvoj "sreći ili nesreći" se tu priča?! Neću spominjati najveće svjetske klubove, gdje se riječ sreća skoro nikada ne spominje. Naši klubovi su loši i zato nam je sreća važan činioc! Sreća je što Hajduk nije primio nekoliko "komada", što ne bi bilo ništa neobično obzirom su protivnici imali posjed lopte veći od 65%! Promašiti tri jedanaesterca (4) od pet (6) je na nivou niželigaškog nogometa! Treba priznati da su nam klubovi loši, jer čim se pojavi neki talent odmah ga se unovčava! Sa Hajdukom je najgore jer ga je uništila zbog političkih ciljeva, saželjom da posvađa "sjever i jug" Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije