Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolje biti pravi u Francuskoj

Ćorluka: Mladi su me vrlo ugodno iznenadili, posebno Rog i Ćorić

Vedran Ćorluka
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/8
28.05.2016.
u 11:25

Bitno je kako će Hrvatska izgledati za dva tjedna u Francuskoj, a ne kako je izgledala protiv Moldavije. Imamo još dovoljno vremena za uigravanje i sigurno ćemo biti spremni - kaže Čop

Kapetan vatrenih u pobjedi protiv Moldavije (1:0), Vedran Ćorluka, pohvalio je mlade snage u reprezentaciji te vjeruje da će obrana na EP-u odraditi kvalitetan posao, piše HNS.

- Naporno smo radili posljednjih dana i nedostajalo nam je svježine u završnici, ali stvorili smo dosta prilika - rekao je Ćorluka.

Izbornik Ante Čačić dao je prigodu i dijelu mladih igrača pozvanih na pripreme za Europsko prvenstvo u Francuskoj. 

- Mladi su me igrači vrlo ugodno iznenadili na prvim treninzima, posebno Rog i Ćorić, a Jedvaja i druge koji su već igrali ne moram ni isticati. Mislim da je pred njima velika budućnost i stariji se igrači trebaju bojati za svoja mjesta - rekao je reprezentativni branič.

Protiv Moldavije testirana je i obrambena linija sa Strinićem, Ćorlukom, Vidom i Vrsaljkom.

- U obrani smo Vida i ja prilično dugo zajedno, sa Schildenfeldom sam igrao 2012. i smatram da je to dobro izgledalo. Naravno, nedostaje nam malo širine, pogotovo zbog izostanka Lovrena, ali koga nema, bez njega se mora - zaključio je Ćorluka.

U svom prvom dolasku u Koprivnicu, vatreni su za protivnika imali Moldaviju, a od većeg broja šansi realizirali su jednu - u devetoj minuti utakmice Kramarić je pogodio za konačnih 1:0. 

- Ova je prva prijateljska utakmica bila točno onakva kako su je naši treneri i planirali. Bila je to trening-utakmica, da napunimo baterije prije završnice Europskog prvenstva - istaknuo je Duje Čop, koji je u igru ušao na poluvremenu.

- Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio, a šteta je samo što zbog boljeg dojma nismo zabili još koji pogodak, za ove ljude koji su došli na stadion, da ih još malo obradujemo - dodao je napadač španjolske Malage.

Hrvatska nastavlja s pripremama, a 4. lipnja igrat će protiv San Marina u Rijeci.

- Sve u svemu, bitno je kako će Hrvatska izgledati za dva tjedna u Francuskoj, a ne kako je izgledala protiv Moldavije. Imamo još dovoljno vremena za uigravanje i sigurno ćemo biti spremni - kaže Čop.

>>Nova kazna za reprezentaciju i HNS! Dvije utakmice bez gledatelja zbog neprimjerenog navijanja

Komentara 15

DU
Deleted user
13:48 28.05.2016.

Bitno da nema ozljeda.

CR
Crafter
14:43 28.05.2016.

Koja plitka razmišljanja....užas,koma,ne prolazimo grupu,zakaj Moldavija,zakaj ne Njemačka,Brazil...pa koga briga kako su odigrali protiv Moldavije,ili kako će odigrati protiv San Marina,pola ih nema uopće,jučer je igrao neki 3. sastav,imamo najjači prvi sastav u grupi,Turci i Česi su daleko slabiji od nas,Španjolci nas se boje,ne vidim uopće razlog za pesimizam da sa San Marinom i 0:0 bude,tako svejedno,zna se kada Hrvatska mora bit prava,za 15 dana u nedjelju,a to će i bit,na žalost mnogih ovdje

TR
traguzin
15:15 28.05.2016.

Lijevi bok nam je ozbiljan problem. Jučer smo mogli po ne znam koji put vidjeti kako Strinić nema pojma o nogometu. On jednostavno nije ni 156. rješenje za tu poziciju i Čačić bi, jer nema bolju opciju među pozvanima, trebao što prije uigravati Vrsaljka na lijevoj strani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije