Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI TALENT MODRIH

Tata Ćorić: Ante je u Salzburgu imao svu moguću pažnju, ali ga je vukao povratak u Dinamo

Ante Ćorić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
24.08.2016.
u 18:45

Čini se da je vrijeme rastanka doista blizu te da bi sraz u Salzburgu mogao Anti biti oproštajni. Manchester City želi taj posao završiti što prije, a Dinamo navodno više nema ništa protiv...

Moj sin Ante proveo je u Salzburgu predivne četiri i pol godine. Ondje se naučio disciplini u igri, odgovornosti, stekao radne navike... Boravak u akademiji Red Bulla značajno je utjecao na njegov nogometni razvoj...

Tako govori Miljenko Ćorić, otac čuda od djeteta, čovjek koji danonoćno bdije nad Antinom karijerom. I u čijim rukama je odluka o sinovu budućem odredištu.

Pregovori uoči Božića

No, vratimo se priči o Anti i Salzburgu, kako je uopće takav talent mogao izmaknuti Dinamovim skautima? Dakle, Red Bull je po Antu došao u zimi 2008. godine, nekoliko dana prije Božića. U Zagreb je došao tadašnji šef Red Bullove škole, Nizozemac Percy van Lierop, a s roditeljima je pregovarao član klupskog Izvršnog odbora Markus Egger. Ante Ćorić u to je vrijeme bio igrač Zagreba, 11-godišnjak.

– Red Bull bio je vrlo korektan u ponudi. Cijela obitelj preselila je ondje, dobili smo na korištenje stan od 118 četvornih metara, Ante je počeo trenirati u mlađim kategorijama Red Bulla, stariji sin Josip dobio je angažman u jednom austrijskom klubu, a ja posao klupskoga skauta. Posebno cijenimo angažman Nizozemca Van Lieropa oko Ante; on je, uočivši njegov potencijal, radio s njim i individualno. Persy je možda najvažniji trener u Antinim mlađim danima, i danas su u kontaktu, vidjeli su se ovoga ljeta na moru – nastavlja tata Ćorić.

Priča o darovitosti dječaka iz Zagreba brzo se proširila Europom, pogotovo nakon što je na jednom turniru u austrijskoj provinciji zabljesnuo u igri protiv Bayerna, pred rasprodanim tribinama, 6600 gledatelja. Ante je zabio iz 11-erca i namjestio gol te odveo Red Bull do pobjede nad Bavarcima.

Logičan korak naprijed

No, iako je Roma u ljeto 2013. godine već imala pripremljenu ponudu za Antu, Ćorićevi su neočekivano izabrali – povratak u Zagreb. Posrednik je bio menadžer Božo Slišković, čovjek od velikog povjerenja i Ćorićevih i Mamića. Smatrao je da bi Dinamo bio logičan korak naprijed za nadarenoga dječaka.

– Bila je to Antina želja – kaže tata Ćorić i u mobitelu pokazuje sinovu fotografiju, s četiri godine u Dinamovu dresu.

– Vidite, on je zavolio Dinamo kada je bio mali dječak. I, htjeli mi to priznati ili ne, Ante je u Austriji, koliko god imao svu moguću pažnju, izgubio dio onoga bezbrižnoga djetinjstva, odrastanja u svome kvartu, u okruženju svojih prijatelja. To ga je vuklo natrag u Zagreb, i kada se pojavila mogućnost igranja u Dinamu, on je bio ushićen. Vodili smo se njegovim željama i odlučili spakirati kovčege, zahvaliti se Salzburgu na svemu i vratiti se u Zagreb. Ni u jednom trenutku nismo zbog toga požalili – dodao je tata Ćorić.

Sve ostalo je povijest. Ante Ćorić od ljeta 2013. godine, kada je debitirao kod Zorana Mamića, za Dinamo je odigrao 88 utakmica, postigao 12 pogodaka i donio u Maksimir dašak nogometne čarolije kakvu je nekada demonstrirao Sammir. Asistencija Soudaniju na utakmici protiv Dinama iz Tbilisija ili dodavanje petom Rogu u igri protiv Hajduka samo su najistaknutiji fragmenti Ćorićeve ingenioznosti...

– Kada dođe vrijeme za transfer iz Dinama, željeli bismo da rastanak bude korektan, ljudski, gospodski, da si međusobno stisnemo ruke i zahvalimo na svemu. Znajući koliko Ante voli klub, on će se sigurno jednoga dana željeti vratiti i barem jednu sezonu igrati u plavom dresu – zaključio je tata Ćorić.

Čini se da je vrijeme rastanka doista blizu te da bi sraz u Salzburgu mogao Anti biti oproštajni. Manchester City želi taj posao završiti što prije, a Dinamo navodno više nema ništa protiv...

Komentara 7

BA
barbaizamerike
19:35 24.08.2016.

mlad a vec legenda bravo ante bravo tata miljenko

MA
@Marsijanac
18:59 24.08.2016.

Engleski nogomet nije za Corica...

NE
Nemanadimak
23:50 24.08.2016.

bolje bi mu bilo ostati jos jednu sezonu. narocito sada kada su u Ligi Sampiona. Nagodinu bi vredio 30 miliona a posle svijetskog prvenstva 50 miliona. Sretno Ante.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije