Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
copa america

Ludnica u Santiagu, Čileanci na korak do prvog naslova u povijesti

Čile
Foto: Reuters/PIXSELL
01.07.2015.
u 08:20

Nakon polufinalne pobjede nad Peruom 2:1, nogometaši Čilea nakon 28 godina opet će igrati u finalu

Sjajni napadač Napolija Eduardo Vargas s dva je pogotka donio Čileu peti nastup u finalu Kupa Amerike. Čile je, naime, u polufinalu svladao Peru 2:1 (1:0) i pokušat će u finalu, protiv Argentine ili Paragvaja (subota, 22 sata), prvi put osvojiti trofej. Dinamovac Angelo Henriquez utakmicu je gledao s klupe...

Bio je to pravi triler u Santiagu, u kojem je domaćin opet imao sudački vjetar u leđa. Naime, već u 3. minuti nervozni je Vidal morao dobiti crveni karton, jer je rukom u lice odgurnuo Zambrana, no venezuelanski sudac Jose Argote samo ga je opomenuo!? Zanimljivo, Argote nije ni trebao suditi tu utakmicu, najprije je bio određen Bolivijac Raul Orosco, ali na traženje i Čilea i Perua, zbog loših odnosa s Bolivijom, arbitar je promijenjen.

U 20. minuti Peru je ostao s igračem manje – Zambrano, koji je već imao žuti karton, neoprezno je nogom u leđa, nakon izbijanja lopte (nije povukao nogu!) udario Aranguiza i sudac mu je pokazao izravni crveni karton! Prestrogo, bilo je to za žuti, ali na kraju bi sve bilo isto, jer je Zambrano već imao jedan žuti... A do tog isključenja, Peru je bio bolji, Farfan je u 9. minuti uzdrmao vratnicu udarcem glavom s deset metara...

– Isključenje nas je poremetilo. Ne zamjeram sucu, ne zamjeram ni Zambranu, svakome se to može dogoditi, ovo je napeto natjecanje – rekao je izbornik Perua Ricardo Gareca.

Čileanski junak Eduardo Vargas najprije je u 42. minuti zabio za 1:0 – Sanchez je, tražeći Aranguiza, pogodio vratnicu, a Vargas je odbijenu loptu spretno poslao u mrežu. Početkom drugog dijela, Vargas je opet zabio, ali gol nije priznat zbog zaleđa - kojeg nije bilo!

Peru se nije predavao i nakon sjajnog protunapada u 62. minuti, branič Čilea Medel u vlastitu je mrežu poslao loptu nakon ubacivanja Advincule. Međutim, samo dvije minute kasnije, Vargas je fantastičnim pogotkom s 25 metara postavio konačnih 2:1! Do kraja je još Sanchez pogodio gredu, oko 50.000 gledatelja ludo je slavilo plasman u finale... A skoro 100.000 navijača slavilo je na ulicama Santiaga.

– Ispunili smo obvezu, ušli smo u finale, a sad sanjamo novi san. Ovo nam je dosad bila najteža utakmica i moramo se odmoriti do subote – kaže izbornik Čilea Jorge Sampaoli.

>> Čile nakon golčine Vargasa u finalu Copa Americe, Henriquez nije ulazio u igru

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije