Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJKE PROTIV PERUA

Čile nikad nije izgubio u polufinalu Cope, a sad je još i domaćin!

Čile - Urugvaj, Copa America
Reuters/PIXSELL
30.06.2015.
u 00:30

- Imamo 23 igrača, koji su spremni na ovake situacije. Tko god će igrati, nadam se da će odraditi posao na isti način kao Gonzalo - rekao je rezervni vratar Paulo Garces.

Vrijeme je za prvo polufinale na Copa Americi između Čilea i Perua u Santiagu. Domaćin je plasman u posljednjih četiri osigurao preko Urugvaja, a Peru protiv Bolivije, a dvije momčadi priredit će poseban spektakl jer radi se o velikim rivalima, koji će igrati tzv. pacifički clasico.

Čileanci su pak uzdrmani suspenzijom Gonzala Jare, koji se nije uspio izvući za guranje prsta u stražnjicu Edinsona Cavanija i vrijeđanje njegova oca Luisa.

- Imamo 23 igrača, koji su spremni na ovake situacije. Tko god će igrati, nadam se da će odraditi posao na isti način kao Gonzalo - rekao je rezervni vratar Paulo Garces.

Dvostrukom prvaku Cope Peruu neće nedostajati motivacije protiv susjeda s kojim ima dugu povijest nadigravanja. Čile je uskratio Peruu SP 1974., a četiri godine kasnije Peru je uzvratio na isti način.

Domaćinu je ovo četvrto polufinale natjecanja u kojima nikad nije izgubio (dvije pobjede, dva remija), piše Goal.com, a samo 1999. nije prošao u finale izgubivši na jedanaesterce. S druge strane, Peru je igrao polufinale 1975., 1979., 1983., 1997. i 2001., a samo 1975. je ušao u finale kad je osvojio trofej.

Od 76 međusobnih okršaja, Čile ima 41 pobjedu, 20 više od Perua, koji je najviše utakmica odigrao upravo protiv skorašnjeg protivnika.

>> Čile u polufinalu, isključeni Urugvajci Cavani, Fucile i izbornik Tabarez!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije