Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČVRSTO NA ZEMLJI

Claudio Ranieri i dalje odbija ulogu favorita za naslov: 'Daleko smo od toga'

Claudio Ranieri
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.02.2016.
u 11:00

'Velika pobjeda, no pred nama je još puno utakmica, pa ne želimo pričati o naslovu prvaka. Borit ćemo se za titulu, pa vidjeti kako će se sve završiti.'

Ako je netko do sada u to sumnjao, od sada dvojbe više nema: senzacionalni, moćni Leicester City najveći je favorit za naslov prvaka u engleskoj Premijernoj ligi. Facinantna je lakoća kojom lisice melju sve svoje suparnike, bez obzira na njihov ugled, renome i basnoslovne tržišne vrijednosti.

A sada Arsenal...

Nova žrtva Ranerijeve raspjevane vojske bio je Manchester City, na svome Etihadu, nokautiran lakoćom 1:3, u utakmici u kojoj trenutačno najbolji nogometaš u Engleskoj Jamie Vardy nije imao svoj dan.

Leicester City očitao je lekciju Cityu kakva će se pamiti. Gorostasni njemački stoper Robert Huth bio je strijelac nakon ubacivanja iz kornera, u 3. i 60. minuti,

Alžirac Mahrez zabio je u 48. minuti, a težak i bolan poraz domaćina ublažio je Kun Agüero u 87. minuti.

Posebno je dojmljiv bio pogodak Riyada Mahreza, kada je poput vrsnoga skijaša slalomaša prošao kroz obranu Manchester Citya i hladnokrvno poentirao prekinuvši tako sušu od 662 minute bez postignutog pogotka. Ni u jednom trenutku Manchester City nije bio dostojan suparnik rastrčanim lisicama, čija je pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Svaki izlet pred vratara Harta bio je opća opasnost.

Još je puno utakmica

- Velika pobjeda, no pred nama je još puno utakmica, pa ne želimo pričati o naslovu prvaka. Borit ćemo se za titulu, pa vidjeti kako će se sve završiti. Nismo očekivali ovako uvjerljivu pobjedu, ali sada s pravom nastavljamo sanjati” poručio je Mahrez...

Nakon 25. kola engleskog prvenstva, Leicester City usamljen je na vrhu s 53 boda, a Manchester City ostao je na 47 bodova. Lisice u sljedećom kolu gostuju kod Arsenala na Emiretesu, jedne od dvije momčadi (uz Liverpool) od koje su poražene ove sezone. U prvom dijelu prvenstva bilo je 5:2 za topnike.

- Bili smo vrlo kompaktni, i u svakom trenutku vjerovali da je sve moguće. Igramo bez ikakvoga pritiska jer od nas se ne očekuje da budemo prvaci. Samo uživamo. Ova liga je tako čudna. Sada je važno početi razmišljati o Arsenalu - kazao je 64-godišnji trener Leicestera Claudio Ranieri i dodao:

- Pričekat ćemo kraj travnja i vidjeti kako stvari stoje. Fantastična stvar za Premijernu ligu jer nitko u ovom trenutku nema pojma tko bi mogao biti prvak. Nadam se da moji igrači odsada neće osjećati pritisak i da ćemo, s punim samopuzdanjem, nastaviti u istome stilu.

Nadovezao se junak utakmice Robert Huth.

- U odličnoj smo poziciji. Sve momčadi oko nas još nastupaju u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, to može biti naša prednost. Drugi se moraju baviti Europom, a mi smo fokusirani samo na Premijernu ligu. Pobjeda nad Man. Cityjem? Kao i svaka druga, to je sasvim običan dan.

>> Sjajni Leicester grabi prema naslovu, na Etihadu je pao Manchester City!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije