Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ćiromanija u unešiću

Ćiro izljubio Hrvoja Maleša: Sine, uvijek sam bio uz tebe

Miroslav Ciro Blazevic i Hrvoje Males
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.09.2014.
u 08:15

Sinovčić bi mogao u bankrot ako Ćiro bude pobjeđivao.

Trener svih trenera, koji u Zadru doživljava svoju drugu mladost, on će reći da je to labuđi pjev, u Unešiću je dočekan kako i dolikuje takvoj veličini. Miroslav Ćiro Blažević dobio je na poklon crveni šal Zagore koji je odmah stavio oko vrata.

Bijeli šal uvijek najdraži

– Moji najdraži trenerski dani oni su iz 1982. godine – nedavno je rekao Ćiro o vremenu kada je s bijelim šalom na klupi Dinama poharao Jugoslaviju.

Naravno, pokloni su jedno, a stanje na terenu drugo. U Unešiću se ipak igrala natjecateljska utakmica u kojoj je Zagora već u 4. minuti povela sa 1:0.

– Tko je dao gol – grozničavo je službeni spiker pitao domaćeg vratara Mihaljevića.

– Ne znam, bit će Barać – odgovorio je vratar.

– Ma, ne Barać, nego Bakić – ispravili su ga zaštitari.

Tako je to, u Unešiću uvijek vlada domaća atmosfera. Svi u hrvatskom nogometu rado se sjećaju Zagore, koja je 2008. godine bila čudo u kupu. Na terenu u Borovištu pali su tada prvoligaši Karlovac i Osijek, Zagoru je zaustavio tek Dinamo. Nezaboravni su dani kada su navijači vlakom iz Unešića išli u Zagreb.

A u Unešiću je Ćiro sreo i nekadašnjeg predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša, koji je nekoć nosio dres Zagore.

– Majka mi je uvijek govorila da budem kao vi, da od neprijatelja radim prijatelja – rekao je Maleš Ćiri.

– Ti si uvijek bio moj, uvijek sam bio za tebe – uzvratio mu je Ćiro.

Prisjetio se dana u Hajduku, dotaknuo današnjice.

– Znate koliko cijenim žene, ali kako žena može voditi nogometni klub – kazao je Blažević.

Štimac stalno uz Ćiru

Na tribinama se našao i Igor Štimac, on je Ćirina velika potpora u Zadru. Zanimljivo, u Unešić je stigla i Ćirina supruga Zdenka, koja dugo nije bila na utakmicama. I njen dolazak sugerira koliko je Ćiri važan projekt Zadar. Bilo je to veliko iznenađenje za njega.

– Stigla si – pohitao joj je Ćiro u zagrljaj u poluvremenu.

Inače, na travnjaku je Zadar brzo, golovima Weitzera (25.), Solomuna (42., 55., 76.) i Hrgovića 71., 11 metara) preokrenuo priču u svoju korist. Na kraju je ostalo 5:1 za Zadar, Ćiro gazi i dalje, u tri utakmice na klupi ostvario je tri pobjede. Ako mu je Reno Sinovčić obećao plaću po pobjedama, onda bi Zadrov šef vrlo brzo mogao prema bankrotu...

>>Malo je neugodno što nas je u Kupu izbacio klub iz četvrte lige

>>Hajduk neuvjerljiv u Istri, ispali Zagreb i prvi osvajač Kupa

Komentara 3

JA
JackRussell
13:06 25.09.2014.

Mene zanima zašto nije istražena izjava Širića u snimanom razgovoru s Malešom u kojem govori kako hajduk duguje sudačkoj organizaciji 90 tisuća eura što govori o dubokoj vezi hajduka i Širićevih ljudi. No, i u ovoj situaciji država je spasila svoju komunističku filijalu.

DI
dinamojavolim1
10:11 25.09.2014.

summer dal ti uopce znas tko je gazda nk zadra kojeg sad ciro trenira??? mislim da se mnogi koji su se vozili u sinovcicevom gepeku nebi slozili sa tobom kaj se malesa tice mozda si i u pravu

Avatar summerlife
summerlife
09:59 25.09.2014.

Kak je taj Maleš izigran, nemoš' bit pošten u toj močvari i preživjeti... Ćiro ne talasa, kada se močvara isuši - doći će Ćiro i opet ćemo se veseliti pobjedama i plakati skupa porazima. Doći će i taj dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije