Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čileanski izbornik

Pizzi: Hrvatska je među 15 najjačih reprezentacija i uvijek je imala odlične mlade igrače

Juan Antonio Pizzi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
08.01.2017.
u 00:18

Naša namjera je osvojiti turnir. To nam je želja, a ja vjerujem da smo sposobni to učiniti. Imamo 'oružje' kojim možemo to postići - izjavio je Pizzi

Izbornik nogometne reprezentacije Čilea, Juan Antonio Pizzi (48) rekao je da ne poznaje hrvatske igrače s kojima će njegova momčad u srijedu igrati prvu utakmicu na Kina kupu, ali da Čile dolazi osvojiti to natjecanje.

- Naša namjera je osvojiti turnir. To nam je želja, a ja vjerujem da smo sposobni to učiniti. Imamo 'oružje' kojim možemo to postići - izjavio je Pizzi na novinskoj konferenciji u glavnom gradu te južnoameričke zemlje Santiagu.

Na Kina kupu će nastupiti reprezentacije Čilea, Islanda, Hrvatske i domaćina Kine, a odabranici izbornika Ante Čačića prvu će utakmicu igrati u srijedu 11. siječnja, u 11,35 sati po hrvatskom vremenu protiv reprezentacije Čilea. 

Za Hrvatsku će igrati nogometaši iz Prve HNL-a te Filip Ozobić koji je član Gabale iz Azerbajdžana, te Toni Datković iz slovenskog Kopera.

- Za nas će to biti ispit jer igramo protiv igrača koje baš i ne poznajemo. No Hrvatska se nalazi među 15 najjačih reprezentacija svijeta i uvijek je imala odlične mlade igrače. Sada imaju puno mladih nogometaša - kazao je Pizzi.

Čile u Kinu dolazi bez napadača Arsenala Alexisa Sancheza i veznjaka Bayerna Artura Vidala koji su u lipnju predvodili tu reprezentaciju do naslova Copa Americe igrane u SAD-u.

Pizzi računa na 23 igrača među kojima je i 22-godišnji napadač zagrebačkog Dinama Angelo Henriquez. Mnogi od pozvanih nogometaša igraju u čileanskoj ligi, a izbornik želi isprobati nova lica uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji koje se nastavljaju u ožujku.

Prvo izdanje China Cupa počinje u utorak te će se igrati na stadionu Guanxi Sports Center sa 60.000 mjesta u gradu Nanningu na jugu zemlje.

- Kina se pomoću velikih novčanih ulaganja želi uvrstiti među svjetske nogometne sile. Ondje su došli igrači koji su ojačali tamošnju ligu, a to što će igrati doma bit će dodatan faktor na strani te reprezentacije - rekao je Pizzi.

- Što se pak Islanda tiče, koji je bio otkriće na ljetošnjem Europskom prvenstvu, igrat će samo četvorica ili petorica igrača s tog natjecanja no sve su momčadi teške za pobijediti.

Komentara 2

SM
SmellsLikeŠit
10:24 08.01.2017.

Još da imamo trenera bili bi među 5 najboljih...

ST
Stipan
11:19 08.01.2017.

Mi imamo najbolje nogometaše na svijetu i svakog bi mogli pobjediti samo da naši dečki nisu toliko arogantni i samozaljubljeni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije