Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠAO za 900.000 €

Cijena za Soudanija nije manja od 10 milijuna eura

Soudani
Foto: Davor Javorović/Pixsell
17.04.2014.
u 09:51

– Zadovoljan sam ovdje, kako klubom tako i gradom. Došli su mi i roditelji, često šećemo gradom i njima je ovdje lijepo. O odlasku nisam razmišljao, iako, tko zna što nosi ljeto – kazao je vedri Alžirac.

Ako postoji vedar duh maksimirske svlačionice, onda je to El Arbi Hilal Soudani, dečko koji je stalno nasmijan, koji se sa svima šali. No, koliko kod je važan takav karakter u svlačionici, još je važnije što je odličan igrač. I kako sada stoje stvari, bit će prvi stranac na kojem će plavi zaraditi velik novac. Naime, dosad su se uglavnom zbrajali financijski gubici kad je o stranim igračima riječ. Tek su Beqiraj i Dodo donijeli nekakav novac u maksimirsku blagajnu.

Došao za 900 tisuća eura

U Dinamu su najavili jačanje momčadi, ozljedama oslabljen kadar morat će se popuniti na ljeto da bi se krenulo u nov pokušaj ulaska u Ligu prvaka. U Dinamu ni ove godine nisu zakasnili s dovođenjem pojačanja, sve su uglavnom napravili na vrijeme, ali su ih sustigle nevolje, dva su se stopera ozlijedila (Taravel i Addy), stradao je i Zvonko Pamić te oni neće konkurirati za ljetne obveze pa će opet u svlačionici biti novih imena. No, možda to neće biti krpanje trenutačno okrnjena rostera, mogao bi se taj igrački kadar još promijeniti bude li odlazaka. U ovom trenutku tržištu su najzanimljiviji Marcelo Brozović, koji bi vrlo lako mogao dovesti dobre kupce i oko pet milijuna eura, potom Arijan Ademi, prvi strijelac lige Duje Čop za sedam i pol, ali i spomenuti Soudani.

Doduše, Alžirac će malo teže iz Dinama, tu je tek jednu godinu, pokazao se kao prava kupnja za 900.000 eura, igra jako dobro i na njemu plavi grade svoju igru, kao i na drugoj strani na Fernandesu kojeg će za 2,5 milijuna eura otkupiti od Bayer Leverkusena.

No, da bi Soudani otišao iz Maksimira, potencijalni će kupac Zdravka Mamića morati izuti iz cipela. Koliko čujemo iz izvora bliskih Dinamu, u ovom trenutku ne bi mogao otići za manje od deset milijuna eura. I gotovo je nemoguće da ode ovog ljeta, koliko će se možda još dodatno pokazati na Svjetskom prvenstvu, plavi s njime namjeravaju napasti Ligu prvaka.

U Zagrebu uživamo

I kad smo prije nekoliko dana razgovarali sa Soudanijem, nije iskazivao nikakvu želju za odlaskom.

Zadovoljan sam ovdje, kako klubom tako i gradom. Došli su mi i roditelji, često šećemo gradom i njima je ovdje lijepo. O odlasku nisam razmišljao, iako, tko zna što nosi ljeto – kazao je vedri Alžirac.

U Zagrebu mu se priključio i mlađi brat, 21-godišnji Sammir, također nogometaš. Trenira u plavoj “ekspozituri” u Radniku iz Sesveta kod Sretena Ćuka. No, nije to buduće Dinamovo pojačanje, daleko je on od bratove kvalitete i Dinamovih zahtjeva. No, treniranje u Sesvetama dobro mu dođe za kraćenje dana u Zagrebu i održavanje kondicije.

Za to vrijeme mnogo je upita dobrih europskih klubova za starijeg bracu, a bit će ih još i više. No, Soudaniju bliski ljudi kažu da se ne opterećuje time, da bude maksimalno koncentriran na Dinamo i Alžir. Doduše, malo je problematično i njemu, a moglo bi biti i Dinamu što dečko uopće neće imati odmora nakon SP-a.

>> Dinamo slavio 3:0, Čop zabio dva, Fernandesa odvezla hitna

Ključne riječi

Komentara 12

TT
trpimir.trpimir
10:47 17.04.2014.

Bravo za komentar za Soudanija, jer je iskreno dobri duh svlačionice, odličan nogometaš i karakterna , pozitivna osoba. Takvi igrači se ne prodaju bez velike ponude, jer puno donose pozitivnog čitavoj ekipi. Posebno sada kada se teško povrijedio Junior Fernandes, sa kojim je činio odličan tandem. Stranci koji su opravdali povjerenje.

VR
vrbaZG
10:30 17.04.2014.

Ovaj članak je očito pisan prije jučerašnje utakmice, pa bi bilo bolje da ga i niste objavili... Fernandes ako i ostane u Dinamu neće od njega biti puno koristi... A prodati Soudania ili Čopa bi bilo ravno samoubojstvu... Taman kadada se napad koliko-toliko uigrao - graditi kompletni napad ispočetka je glupost. Soudani i Čop trebaju ostati, Fernandes... Ako mu smanje cijenu obzirom na okolnosti. Što se tiče ostalih pozicija... Ademi i Pivarić moraju ostati - sve druge (osim ovih U19) se da zamijeniti.

Avatar Melankolija
Melankolija
12:01 17.04.2014.

Ja, ja, a na kraju ce otici za 2.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije