Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI TRENER

Cico Kranjčar: Nitko mi u Dinamu ne nameće europroljeće, ali to je moj osobni cilj

Zlatko Kranjčar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
29.07.2016.
u 13:20

– Nitko u klubu nije mi nametnuo igranje u Europi na proljeće, ali europsko je proljeće moja želja, moj osobni cilj.

Zlatko Kranjčar ulazi u skupinu trenera koji voli porazgovarati, i to ne samo u službenom dijelu, nego i razmijeniti mišljenja kada se mikrofoni ugase, voli objasniti neke svoje ideje, podijeliti ih s drugima pa i dobiti povratnu informaciju.

Iako će Dinamo večeras (20 sati u Maksimiru) igrati sa Slavenom Belupom u domaćoj nam ligi, jasno je da su u Maksimirskoj 128 Europa i plava izdanja u njoj ipak u središtu zanimanja. I Kranjčar tako razmišlja pa će za današnji susret posegnuti za osvježenjima da bi odmorio dio igrača uoči Gruzije u koju se putuje već u nedjelju.

Još nas muče golovi

– Za Machada sam već rekao da neće igrati iako je s njime sve u redu. Osjeti se zamor kod Soudanija koji je u pripremama imao slabije treninge zbog Ramazana, a puno se potrošio i puno nam donio u dosadašnjim utakmicama. I on i mi u stožeru zaključili smo da ga treba odmoriti. Potom, moguće je da ću vratiti Schildenfelda da bismo odmorili Sigalija. Pivarić dugo nije igrao i iscrpila ga je utakmica s Dinamom iz Tbilisija, tu je i Stojanović... Za te pozicije imamo Matela i Sosu – nabrajao je Kranjčar.

Najavio je nove igrače, ali ne i novi sustav iako je već nekoliko puta o tome govorio. I ostat će za sada pri istom rasporedu.

– I dalje razmišljam o tome kako da nam napadači budu ubojiti, gol nam je još problematičan, trebali smo Gruzijce dobiti s tri-četiri razlike, ali nismo zbog zadnjeg pasa slabe realizacije. Zato razmišljam kako da krilne napadače približim sredini, ovako Henriquez ili Hodžić ostaju sami. Soudani s jedne strane dobro ulazi, opasan je, ali Fernandes ide previše na stranu, i playmaker bi morao više dolaziti u završnicu. No, još nije vrijeme za eksperimente zbog svih obveza koje imamo, zbog Europe, ali radit ćemo na tome – kaže Cico.

Ostao je bez Pjace, brzo bi mogao i bez Marka Roga, o Ćoriću se stalno govori. Uđe li u skupinu Lige prvaka, bit će znatno oslabljen.

– Bit ćemo slabiji, ali ne možemo protiv tržišta. Mogu se samo nadati da neće otići, a opet, ako odu, onda moramo reagirati, dovesti iskusnije igrače koji nisu tako skupi, kao Lešković ili taj Austrijanac Jantscher kojeg sam spominjao. Ili ćemo pokušati opet s mlađima.

Kranjčar kaže da u klubu ne rade pritisak oko europskog rezultata.

– Nitko u klubu nije mi nametnuo igranje u Europi na proljeće, ali europsko je proljeće moja želja, moj osobni cilj.

Karimi još nije registriran

Kada se na terenu mogu očekivati Lešković, Šitum, Karimi?

– Lešković još nije u optimalnoj formi, Šitum je imao problem s mišićem, a za Alija Karimija, koliko znam, još nisu stigli “papiri”.

Govoreći o nedostatku Ademija, i Cico je rekao da su mu svi rekli da takav nedostaje. Možda ga ima u Jonasu, koji doduše ima problem s komunikacijom.

– Pokazao je da je drukčiji Brazilac, čvrst, s jednostavnim pasom, defenzivno je jako koristan – kazao je Kranjčar.

Komentara 8

VL
vladek
13:55 29.07.2016.

Cico,pitaj one na HRT zašto se ne prenašaju tekme na HRT2 i mi iz drugih država navijamo za Dinamo i htjeli bi vidjeti tekme.Bok i Dinamo

HR
hr76
01:44 30.07.2016.

Cico, prvi put nakon dugo vremena vjerujem da je proljeće u Europi realno. Dinamo Zagreb!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
09:15 30.07.2016.

Sa ovakvom igrom Europu zaboravi . Bolje se ne ići sramotiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije