Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedili Tottenham

Chelsea osvojio kup, a Mourinho prekinuo sušu nakon 914 dana!

Chelsea
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
01.03.2015.
u 19:17

Chelseaju je ovo bio peti osvojeni Liga kup, samo Liverpool ima više (osam), a Mourinho je postao prvi nebritanski trener s tri naslova

Nogometaši Chelseaja pred 89.294 gledatelja na Wembleyu osvojili su svoj prvi trofej u sezoni. U finalu Liga kupa pobijedili su Tottenhama sa 2:0 i razveselili svoje navijače.

- Ovo natjecanje nije za podcjenjivanje, meni je jako drago. Trener je jasno dao do znanja od početka, od starta natjecanja, da idemo to osvojiti i sada imamo priliku, rekao je John Terry uoči utakmice i upravo je on prvi zatresao mrežu Llorisa.

U 45. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca lopta je došla do Terryja koji odlično reagira i zabija za vodstvo te svom klubu otvara vrata naslova u natjecanju koje je prvo osvojio kao kapetan 'bluesa' prije deset godina. U 56. minuti Diego Costa primio je loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i pucao, lopta se odbila od Kylea Walkera i završila u mreži. Spursi su već tada postali svjesni da ne mogu do titule, a na ruku im nije išla ni statistika koja kaže da od 1967. godine nitko u finalu nije preokrenuo 0:2.

A tako je i bilo, do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i slavlje Josea Mourinha i njegove momčadi moglo je početi. Kad smo već kod 'Special onea', prekinuo je sušu trofeja koja je trajala 914 dana, što je najduže razdoblje u njegovoj karijeri bez da je osvojio trofej. Chelseaju je, pak, ovo 14 naslov od sezone 2004./05., a usporedbe radi, Arsenal, Liverpool i Manchester City kombinirano su osvojili toliko.

Chelseaju je ovo bio peti osvojeni Liga kup, samo Liverpool ima više (osam), a Mourinho je postao prvi nebritanski trener s tri naslova.

>>Lovrenu svih 90 minuta, Liverpool sjajnim golovima pobijedio City!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije