Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad bolji rejting

Četvorica Hrvata 
od 132 mil. eura idu po europski naslov

Darijo Srna
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.07.2014.
u 09:25

Darijo Srna će biti jedini hrvatski kapetan u Ligi prvaka, a debitirat će Murić, Subašić...

Kao nikada prije, s velikim nestrpljenjem čekamo početak grupne faze Lige prvaka (16. i 17. rujna), u kojoj će najmanje trojica hrvatskih reprezentativaca istaknuti kandidaturu za europski naslov!

Takvu koloniju svjetskih klasa u istoj sezoni u vrhunskim europskim klubovima nikada još nismo imali, čak ni u doba brončane generacije iz 1998. godine iz koje su četvorica igrača osvajala Ligu prvaka: Prosinečki sa Zvezdom, Bokšić s Marseilleom, Boban s Milanom i Šuker s Realom.

Današnji vatreni "kraći" su za dva europska naslova, imaju ga Mandžukić s Bayernom i Modrić s Realom, dok je nesretni Olić kiksao u dva finala.

Redsi nakon četiri godine

U krug najužih favorita za osvajanje Lige prvaka svrstali smo sedam klubova: Lukin Real Madrid, Mandžin Atletico, Rakitićevu Barcelonu, zatim Chelsea, Bayern, Borussiju Dortmund i PSG, a ako ćemo biti nostalgični, pa i sentimentalni prema našemu igraču, priključujemo im i Lovrenov Liverpool, povratnika u Ligu prvaka nakon četiri godine. Zašto ne Redsi, čiji je nogomet u prošloj sezoni bio najveća europska atrakcija? Sjetimo se da je taj klub, vječito peti u Engleskoj, ne tako davno bio europski prvak, potom i finalist Lige prvaka.

Liverpoolu u usporedbi sa spomenutim klubovima za sada nedostaje jedna 'sitnica', novi – Suarez. No sjevernoirski menadžer Brendan Rodgers, Mourinhov učenik i otočka trenerska avangarda, 'u velikoj je lovi', a ima još dovoljno vremena do kraja prijelaznog roka da riješe i taj gorući problem.

Četvorica hrvatskih reprezentativaca u pohodu na europsku krunu u ovom trenutku vrijede vrtoglavih 132 milijuna eura, što ih svrstava u krug najintrigantnijih europskih igrača ili, kako Englezi kažu, 'players to watch'. Kako će se Luka u Realu oduprijeti naletu Tonija Kroosa, hoće li Raketa iz momčadi Barce izgurati doajena Xavija, može li Mandžo u Atleticu isporučiti 25 golova u sezoni kao što je to činio Diego Costa i kako će Lovren funkcionirati u Liverpoolu, momčadi koja stalno napada i igra s puno rizika?

Četiri igrača od 132 milijuna eura, kakav to odjek ima! Ali odmah izaziva gorčinu i bijes jer toliko ne vrijedi cijeli roster Meksikanaca! O Bože, o izborniče, od koga smo to ispali...

Hrvati će imati još jednoga igrača u redovima bivšega europskoga prvaka, Roberta Murića u Ajaxu, a jedini hrvatski kapetan u Ligi prvaka bit će 32-godišnji Darijo Srna, naš rekorder s pedeset nastupa u ovome natjecanju.

Brazilci se razbježali

Na žalost, politička situacija u Ukrajini diktira i odnose snaga u nogometu. Šahtar je izgubio domaći teren, Brazilci su se razbježali kao rakova djeca i kao spomenik nekada velikoga kluba stoji još samo kapetan Darijo. Nadamo se da mu karijera zbog vjernosti Ahmetovu neće završiti u slijepoj ulici jer Srnina klasa i liderstvo i te kako su još potrebni reprezentaciji.

Osim Eduarda, iz Ukrajine se potiho odšuljao još jedan hrvatski reprezentativac. Dok Dnipro lovi Ligu prvaka, Ivan Strinić (27) odmara se u Splitu i čeka novi klub. Rastanak s Ukrajincima nije bio baš u suzama, navodno im se Ivan i zamjerio naprasnim odlaskom budući da mu ugovor vrijedi do kraja kalendarske godine.

Ako i pronađe novi angažman, Ukrajinci bi mu mogli raditi probleme, a to je najmanje što mu u ovom trenutku treba.

Šteta za Strinića, nesuđenoga putnika na SP u Brazil, lijevoga braniča kojega je Niko Kovač imao u planovima za sljedeći ciklus.

>> Real Madrid porazom ostao bez finala, Modrić igrao 74 minute

Ključne riječi

Komentara 4

ZA
!zagreb!
10:37 30.07.2014.

A sta ako Dinamo uđe u ligu prvaka?! Mučki izbacujete svetinju, razumiješ me.

SA
SI aka SI
15:02 30.07.2014.

a šta reći na ovakve članke. Kada se hvali igrače, nekako se to veže uz jačinu reprezentacije u stilu "slatke brige za izbornika". Prije SP-a smo imali priliku čitati kako Modrić osvaja LP, Rakitić EL, Mandžo unatoč odnosu sa Guardiolom zabija, Lovrena traže svi, Srna imao dobru sezonu, onda smo ispali od Meksika i ne smijemo ni spomenuti da je to možda ipak s obzirom na sve navedeno neuspjeh jer smo onda destruktivni, nismo pravi navijači i sl. Šta će mi onda ovaj članak kada to valjda ne vrijedi kao argument za snagu reprezentacije, nego su to onako slučajno nabacani podaci.

BA
Bananaman
09:38 30.07.2014.

Sta vrijede igraci kad mi imamo naj pametnijeg izbornika I mafiju na celu HNS-a, koja ga podrzava,toliko mi se zgadio nogomet nakon svjetskog prvenstva da dok god je Kovac izbornik necu vise ni pratiti reprezentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije