Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski arbitražni sud

CAS-ovo obrazloženje: Ademi nije namjerno uzimao doping, ali kaznu ne možemo poništiti!

Arijan Ademi
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
28.03.2017.
u 11:49

"Igrač je tražio poništenje Uefine odluke jer je nakon ozljede uzimao propisani lijek koji je bio kontaminiran nedopuštenom supstancijom

Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) još je prošli tjedan objavio kako je Arijanu Ademiju smanjena suspenzija s četiri na dvije godine te bi se veznjak Dinama u listopadu mogao vratiti na travnjak.

Danas je napokon objavljeno i obrazloženje takve odluke.

"Sportski arbitražni sud donio je odluku u arbitražnom procesu između makedonskog profesionalnog nogometaša Arijana Ademija i Uefe, u vezi s odlukom Uefine komisije za žalbe donesene 12. svibnja 2016. godine u kojoj je igrač proglašen krivim zbog kršenja antidopinških pravila. CAS je smanjio igračevu četverogodišnju suspenziju na dvije godine, počevši od 7. listopada 2015. Uzorak koji je Arijan Ademi dao na dopinškoj kontroli 16. rujna 2015. sadržavao je zabranjenu tvar stanozolol", piše CAS u obrazloženju pa nastavlja:

"Igrač je tražio poništenje Uefine odluke jer je nakon ozljede uzimao propisani lijek koji je bio kontaminiran nedopuštenom supstancijom. CAS je uzeo u obzir posebne okolnosti u ovom slučaju. Iako je igrač dokazao da nije imao namjeru uzimati nedopuštena sredstva, ne možemo se složiti da kaznu treba poništiti. Umjesto toga, odlučeno je da je smanjenje kazne na kraći period prihvatljivo. Njegova žalba tako je djelomično prihvaćena. Posljedično tome, za Arijana Ademija izrečena je zabrana igranja nogometa od dvije godine, s početkom od 7. listopada 2015. godine."

>>Arijan Ademi izgubio finale padel Mastersa

Komentara 4

KB
kbr
12:05 28.03.2017.

kakvo imbecilno obrazloženje

IL
ilijan
14:05 28.03.2017.

Pravi dečko i pravi nogometaš si. Želim ti svu sreću pri povratku i da budeš još bolji još jači za kako Dinamo tako i za vatrene... :)

MA
Majur
14:17 28.03.2017.

Da su poništili odluku mogao ih je Ademi tužiti i tražiti lovu.....ovako ništa.Uzeli mu dvije godine zbog nekakvih interesa...mafija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije