Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera filma “Anka”

Éric Cantona: Hrvatska je sportska velesila, a imate i toliko dobrih nogometaša

Eric Cantona
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/10
20.02.2017.
u 18:13

Nekadašnji ponajbolji svjetski nogometaš, ikona Manchester Uniteda, stigao je u Zagreb kako bi nazočio premijeri filma “Anka” Dejana Aćimovića, u kojem glumi glavnu ulogu. I to izuzetno dobro, čak odlično, a k tome još i na hrvatskom

Ne gostuje baš svaki dan da u Zagrebu neka zaista poznata ličnost. Globalno poznata, gotovo svugdje u svijetu. Zagrebački je gost bio Éric Cantona.

Nekadašnji ponajbolji svjetski nogometaš, ikona Manchester Uniteda, stigao je u Zagreb kako bi nazočio premijeri filma “Anka” Dejana Aćimovića, u kojem glumi glavnu ulogu. I to izuzetno dobro, čak odlično, a k tome još i na hrvatskom.

Na filmskom ekranu Cantona dominira upravo onako kako je to nekada činio na nogometnim terenima. Prsa isturena, odlučan hod, kao da ne postoji nitko, niti desetine tisuća gledatelja, niti protivnički ni domaći igrači.

Samo on, kralj Éric, kako su ga mediji voljeli zvati. Francuz je u intervjuu za Večernji list osim o filmu govorio i o nogometu. Razveselio se Marku Mlinariću, jer su nekada zajedno igrali vrhunski nogomet. Cantona cijeni naše igrače Zvonimira Bobana, Luku Modrića, Ivana Rakitića...

- Meni su najbolji igrači koji fizički nisu toliko dominantni, no kreativnost je nešto što ih izdvaja od ostalih. Ne radi se kod takvih igrača koliko brzo oni mogu trčati, nego kako kvalitetno mogu plasirati loptu. Luka Modrić je takav, ne treba posebno naglašavati, a onda je tu i Rakitić koji sjajno igra u Barceloni. Puno sam gledao Modrića, kao i Zinedinea Zidane, isti je to utjecaj koji ima na Realovu igru kao što je to imao i naš igrač koji mu je danas trener. Inače, vi ste mala zemlja a imate toliko dobrih igrača, i tu se ne radi samo o jednoj generaciji, teško se svih i sjetiti. Zaista ste sportska velesila. Očito je da imate trenere koji imaju volju baviti se mladima i učiti ih takvom nogometu već od malih nogu - rekao je Éric Cantona, a cijeli intervju pročitajte u utorak u Večernjem listu.

Evo što još donosimo u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka:

>>Tolušić: Jakovina nije ostavio kosture, nego čudovišta iz ormara

>>Policija uvela novu praksu, oduzima auto recidivistima

>>Plenkovićev ujak najžešći protivnik HDZ-a u Makarskoj

>>Rusi stišću Dodika da modernizira rafineriju i smanji zagađenje u Brodu

>>Za potporu Mrak Taritaš tražimo dogradonačelnike, Holding i većinu na listi

>>Osvojite putovanje iz snova: Prvi od tri kupona nagradne igre vrijedne 40.000 kuna

>>Eric Cantona: Udomit ću izbjeglice i hraniti ih barem dvije godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije