Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remi u Budimpešti

Čačić prvi puta bez pobjede: Hrvatska protiv Mađarske pokazala dva lica

Hrvatska - Mađarska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/14
26.03.2016.
u 20:10

Prva odlična prilika za Hrvatsku pretočena je u vodstvo. Pogodio je Mandžukić u 29. minuti, a bio mu je to prvi gol u 2016. godini.

Hrvatska je nakon pobjede nad Izraelom u osječkom Gradskom vrtu (2:0) nastavila pripreme za Europsko prvenstvo u Francuskoj i to gostovanjem kod Mađarske u Budimpešti na novom stadionu Ferencvaroša. Izabranici Ante Čačića odigrali su neriješeno (1:1) pred 20 tisuća navijača na krcatoj Groupama Areni.

Već uoči početka utakmice hrvatski izbornik imao je teškoća sa sastavom zbog ozljeda i bolesti igrača. Nakon Pjace i Rakitića, Čačić je ostao i bez Milana Badelja i Nikole Kalinića koji zbog povišene tjelesne temperature nisu ni otputovali u Budimpeštu pa je kadar sveden na svega 16 igrača.

– Nikoga neću zvati umjesto njih dvojice, imamo još 13 igrača i trojicu vratara. Bit će manje izmjena, što može biti i dobro u ovoj provjeri – kazao je uoči utakmice izbornik Čačić i najavio kako će susret s Mađarima biti znatno ozbiljniji od onog protiv Izraela.

I bio je u pravu, većim dijelom utakmice mogao se steći dojam kao da je riječ o službenoj utakmici, a ne prijateljskoj. Igralo se čvrsto i bez mnogo velikih prilika za pogodak.

 

Čačić je zbog povišene temerature bio prisiljen postaviti i Lovru Kalinića u sastav umjesto Danijela Subašića.

Prva odlična prilika za Hrvatsku pretočena je u vodstvo. Zbilo se to u 29. minuti kad je lopta nakon brze akcije stigla do Ivana Perišića na lijevoj strani. On ju je ubacio na drugu vratnicu gdje se našao Mario Mandžukić i sigurno pogodio s pet metara. Bio mu je to prvi pogodak u 2016. godini.

Naša reprezentacija vrlo dobro igrala je u prvom dijelu. Imala je veći posjed lopte i djelovala sigurno. Domaći su tek u nekoliko navrata zaprijetili udarcima iz daljine. No, u nastavku vezni red Hrvatske je nestao i prepustio inicijativu Mađarima koji su pritiskali tražeći izjednačenje. 

Minutu prije poravnanja još je Darijo Srna, koji je baš ušao u igru, imao sjajnu priliku za povećanje vodstva iz slobodnog udarca sa 17 metara. Nažalost prošlo je pored lijevih rašlji.

No, zato je u 79. minuti precizan bio kapetan Balazs Dzsudzsak sjajno pogodivši iz slobodnjaka sa 20-ak metara u Kalinićev kut.

Još je Luka Modrić na samom kraju pucao sa 18 metara, ali domaći golman bio je siguran.

Bio je to sedmi odgled s Mađarima od osamostaljenja, a dosad smo ubilježili tri pobjede i četiri neodlučena ishoda. Čačić pak nije uspio nastaviti savršeni učinak. On je jedini hrvatski izbornik koji je u prve četiri utakmice na klupi 'vatrenih' upisao četiri pobjede, te treći nakon Mirka Jozića i Slavena Bilića koji je u prvih pet susreta ostvario četiri pobjede i remi.

Mađarska - Hrvatska 1:1

Mađarska: Dibusz (od 46. Bogdan), Fiola, Lang, Guzmics, Korhut, Gera, Nagy (od 46. Elek), Dzsudzsak (od 81. Stieber), Kleinheisler (od 80. Böde), Nemeth (od 46. Nikolics), Priskin (od 46. Szalai).

Hrvatska: Kalinić, Vrsaljko, Ćorluka, Schildenfeld, Vida, Modrić, Brozović, Antolić, Kovačić (od 76. Srna), Perišić, Mandžukić.

>>Čačić dijeli vrh kao najuspješniji izbornik u povijesti... ako se gleda prvih pet utakmica

>>Mađari su imali najinteligentniju momčad svih vremena - laku konjicu

>>Izbornik Ante Čačić će u Budimpešti imati samo tri igrača na klupi

Komentara 152

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
18:22 26.03.2016.

Ovi novi dresovi su super.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
18:59 26.03.2016.

Dobar je Lovre na golu...sviđa mi se.. poželimo mu sate i sate bez primljenog gola... to mu želi dinamovac

Avatar bosanac1951
bosanac1951
18:03 26.03.2016.

Ajmo Hrvatska, pobijedite i Mađarsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije