Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezgodan termin

Čačić o Meksiku: Mnogi igrači žele putovati u SAD, imat ćemo respektabilan sastav

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
01.03.2017.
u 12:24

Siguran sam da ćemo otići u Los Angeles s respektabilnom reprezentacijom - tvrdi Čačić.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i brojne Hrvate u Sjevernoj Americi čeka istinski nogometni spektakl - 27. svibnja Hrvatska će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu na legendarnom stadionu Memorial Coliseum. Susret će biti odigran u 16:30 sati po lokalnom vremenu, stoji na stranicama HNS-a.

Hrvatskoj će to biti povijesna, prva utakmica na sjevernoameričkom kontinentu, nakon što je nastupala u Europi, Aziji, Africi, Australiji i Južnoj Americi.

Ono što bi izborniku Čačiću moglo predstavljati problem jest činjenica da u tom terminu u velikom broju zemalja nacionalna prvenstva (i kupovi) te ostala natjecanja još neće biti završeni. A u HNL-u će se primjerice sučeliti Dinamo i Rijeka.

"Svjesni smo, naravno, da se ne radi o službenom FIFA terminu za prijateljske utakmice, kao i da u dosta zemalja tih dana završavaju nacionalna natjecanja te da nećemo moći računati na sve igrače. Ići ćemo u Los Angeles s najjačom reprezentacijom koju ćemo u tom trenutku moći imati, a već je velik broj igrača izrazio želju za igranjem te utakmice", naglasio je izbornik Ante Čačić.

"Ne iznenađuje me želja igrača za tim putovanjem jer se radi o povijesnom susretu, prvom na tlu Sjeverne Amerike što će sigurno razveseliti brojne navijače Hrvatske u tom dijelu svijeta. Jasno je da je u zgusnutom FIFA kalendaru nemoguće pronaći termin za susret izvan Europe i s ovakvim protivnikom, ali siguran sam da ćemo otići u Los Angeles s respektabilnom reprezentacijom. Meksiko je sjajan izazov kojem se svi veselimo", zaključuje izbornik Čačić.

>>Za više sporta posjetite našu novu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Komentara 1

RI
rikavac
14:07 01.03.2017.

ja samo neznam koja je svrha putovanja tako daleko od Hrvatske radi jedne utalmice. Moze se naci i ovdje respektabilni protivnik za prijateljsku utakmicu ali naravno mora se platit nekoj jacoj reprezentaciji. Isli smo u kinu zasta? Izgubili obe utakmice a nismo dobili nista dobro od tog putovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije