Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUT BEZ PUBLIKE

Čačić uoči premijere: Ne bojim se, ovo je prilika da pokažem što sam naučio

Ante Čačić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
09.10.2015.
u 12:15

Ima prvih 11: 
U igri protiv Bugara Pivarić i Pjaca bit će naša snaga na lijevoj strani.

Uoči dodjele Večernjakove nagrade najboljem nogometašu godine, Ante Čačić zamolio je za jedno objašnjenje:

– Kada sam govorio o bojkotu navijača, želio sam naglasiti da na našim stadionima nije mjesto onima koji su palili baklje na San Siru, onima kojima je na pamet palo da crtaju svastiku u Splitu. Zbog toga bih samo zamolio da se precizno prenese da sam govorio o huliganima. A navijači su nešto drugo.

Čačića ljuti to što se ne vrednuje njegov dosadašnji rad.

Žao mi je unuka

– Trener sam dugo, radio sam pošteno. I ničega se ne bojim, nijednog izazova, nijedne utakmice. Ovo je lijepa prilika da pokažem što sam naučio u nogometu.

Navijača neće biti u subotu, je li vam to prvi put da ćete voditi momčad u utakmici bez publike?

– Da, nikada nisam vodio momčad u utakmici bez gledatelja. Dobro, bilo ih je nekada s tek nekoliko ljudi u publici, ali u utakmici bez gledatelja još nisam sudjelovao.

Mario Mandžukić došao je u Zagreb, ali ne može pomoći. Koliko je ozljeda ozbiljna, hoće li unuk, koji obožava Mandžu, biti tužan?

– Pa ozbiljnija je nego što se to činilo u prvi trenutak. Da smo nešto forsirali, vjerojatno bi Mario bio izgubljen na mjesec-dva. A unuk će pričekati, nadam se da će uživati u Mandžinim utakmicama na EP-u sljedeće godine u Francuskoj.

Novi izbornik, koji će premijeru imati u maksimirskoj kući duhova, ima sastav za subotu.

Više priča s igračima

– Još imamo dva treninga, stoga vam mogu reći ono što mi je sad u glavi. Ne želim to skrivati. Još moram vidjeti kako će se osjećati Pivarić, no poznaje ambijent, zna svaku travku na stadionu. Pjaca i on trebali bi biti ta naša snaga po lijevoj strani.

Čačić je dobro raspoložen, rekao je da je u posljednjih nekoliko dana osjetio dobro ozračje u reprezentaciji. Za razliku od svoga prethodnika Nike Kovača, novi šef vatrenih popustio je sa stegom u slobodno vrijeme igrača.

Rad i predanost naglašeno traži na treningu.

A na utakmici s Bugarskom u subotu trebala bi istrčati ova jedanaestorica: Subašić – Srna, Vida, Ćorluka, Pivarić – Kovačić, Modrić – Perišić, Rakitić, Pjaca – Kalinić.

>> Ako Mađari ostanu treći, Hrvatska sa 3. mjesta ne može izravno na Euro

Komentara 41

Avatar Titanov sin
Titanov sin
12:48 09.10.2015.

Ovo je utakmica oduke, kvaliteta je na našoj strani i ako svi idu sto posto nema problema. Modrić i Rakitić bi trebali konačno odigrati utakmicu kako treba i povući cijelu ekipu. Ako bude ovaj sastav igrao bit će plivanja u obrani........!!!

MA
mause
12:46 09.10.2015.

nikad jaca ljeva strana.

DU
Deleted user
17:04 09.10.2015.

šta si ti čačiću mogo naučiti nikad u životu nisi bio igrač nikad nisi bio trener i sad jedan mutan lik te stavi da vodiš reprezentaciju samo da bi narodu pokazao da mu nitko u državi ništa ne može

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije