Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poražavajuće okolnosti

Hoće li Čačić proći 'neokrznut'? Nijedan naš izbornik nije bio suočen s takvim hendikepom

Ante Čačić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
30.08.2016.
u 17:41

– Vjerujem da nas to neće sputati. Sinergija koju su igrači osjetili s navijačima u Francuskoj i dalje će nas nositi. Vjerujem da ćemo već prvu utakmicu igrati na najbolji mogući način – ističe Čačić.

“Drago mi je da smo i dalje u dobrom stanju koje nas nije napustilo nakon Eura. Vjerujem da ćemo s istim snagama prezentirati sve što je potrebno da reprezentacija nadolazeće kvalifikacije apsolvira na najbolji mogući način, pa i jedini koji nas zadovoljava. Cilj je jasan, želimo se plasirati u Rusiju.”

Tim je riječima izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić otvorio početak kvalifikacijskog ciklusa za SP 2018., u koji će vatreni krenuti s novim kapetanom, 31-godišnjim Lukom Modrićem (93 nastupa). Njegovi zamjenici bit će Ćorluka (92) i Rakitić (80).

Nažalost, okolnosti su za reprezentaciju poražavajuće. Utakmica protiv Turaka bit će već treća domaća kvalifikacijska utakmica zaredom (nakon Italije i Bugarske) koju ćemo igrati bez publike, a isto nas čeka i 12. studenoga protiv Islanda. Nijedan naš izbornik nije bio suočen s takvim hendikepom.

– Vjerujem da nas to neće sputati. Sinergija koju su igrači osjetili s navijačima u Francuskoj i dalje će nas nositi. Vjerujem da ćemo već prvu utakmicu igrati na najbolji mogući način – ističe Čačić.

U selekciju se vraća Dejan Lovren. Izbornik nije otkrio je li razgovarao s igračem kojeg je bio otpisao za EP.

– Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na Euru, njemu je propuštanje Eura bila svojevrsna kazna. On sada ne bi smio dalje ispaštati, rekao sam da ću ga pozvati kada shvati svoje pogreške – dodao je Čačić.

Treba li Hrvatskoj novi stadion?

– Hrvatskoj treba nacionalni stadion, evo, sada počinju kvalifikacije za SP, utakmicu protiv Turske na TV prijenosu gledat će 30-40 milijuna Turaka, dobar dio Europe i svijeta. I bit će to totalna antipropaganda za našu zemlju. Mi imamo tako velike sportaše koje smo vidjeli i na OI, tu su i naši nogometaši. Svi skupa zaslužujemo više ulaganja države u sport. Vjerujem da će se to u budućnosti promijeniti, ova je inicijativa Dinama hvalevrijedna, nadam se da će imati potporu onih kojima je to važno. Prije svega Grada – zaključio je Čačić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije