Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE PRIPRAVNOSTI

Čačić: Dinamo se mora nametnuti Rumunjima koji vjeruju u čudo

Duje Cop, Marcelo Brozovic i Ognjen Vukojevic
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
27.08.2014.
u 09:00

Valjda su plavi naučili na lošem iskustvu i ispadanju protiv Aalborga.

Maksimir je u stanju pripravnosti! Bliži se četvrtak i utakmica sezone, uzvratni dvoboj kvalifikacija za ulazak u Europsku ligu protiv Petrolula (21 sat). Plavi, istina, imaju 3:1 iz prvog dvoboja u Ploiestiju i u mnogim drugim slučajevima taj bi se uzvrat shvaćao kao puka formalnost. Ali, sad nije tako...

Stop samozadovoljstvu

Osim što su još svježa i bolna sjećanja na Aalborg i prokockanih 1:0 iz utakmice u Danskoj, oscilacije u igri Dinamova su ovoljetna konstanta. I dobro je da je toga svjestan trener Zoran Mamić, koji je već u Ploiestiju, unatoč euforičnom rezultatu, neusporedivo boljem od prikazane igre, pametno rekao:

– Ništa još nije gotovo, želimo li u Europsku ligu, u Zagrebu moramo biti bolji nego u prvoj utakmici – čvrsto je Mamić tada stajao s obje noge na zemlji.

Nadajmo se samo da će taj oprez prenijeti i na svoje igrače, da će iz njih izbaciti samozadovoljstvo, koje je svakako bilo jedan od razloga za eliminaciju protiv Aalborga. Šteta je tek što plavi nisu pobjedom i dobrom igrom protiv Zagreba najavili okršaj s Rumunjima i poslali im poruku da u Maksimiru nemaju što tražiti, no neki stručnjaci smatraju da taj prvenstveni "korak u prazno", s prešarenim sastavom, i nije tako loš...

– Uvjeren sam da će Zoran Mamić izvući pouku iz toga te da će dobro pripremiti momčad za Rumunje, iako je ozračje poremećeno neočekivanim remijem. Međutim, klub vode iskusni ljudi i sigurno neće podleći negativnom ozračju, nego će baš taj loš dan iskoristiti da bi igrače upozorili što se može dogoditi ne odigraju li s Rumunjima utakmicu na očekivanoj razini – kaže Ante Čačić, koji je s Dinamom igrao u Ligi prvaka.

Plavi ne smiju srljati

A kako bi plavi trebali igrati protiv Rumunja? Treba li braniti tih 3:1 na domaćem travnjaku ili treba odmah napasti Rumunje da im se pokaže "tko je gazda" u Zagrebu? Čačić odgovara:

– Gledajte, Dinamo ima odličan rezultat i pametnom igrom treba održati tu prednost. Iznimno je važno kontrolirati igru od prve minute, plavi se, dakle, moraju nametnuti, ali ne smiju srljati, jer je to posve nepotrebno. Kako vrijeme bude odmicalo, Rumunji će biti sve nervozniji, sve će se više otvarati i ostavit će Dinamu dosta prostora. A naš prvak ima dovoljno kvalitetne igrače da bi znao kazniti suparnika koji se tako otvori. Dinamo, dakle, mora biti maksimalno discipliniran i koncentriran i bit će sve u redu. Optimist sam, uvjeren sam u prolaz, plavi sve imaju u svojim rukama. Opet ćemo u Zagrebu imati europsku jesen – smatra Čačić.

Inače, nogometaši Petrolula u Zagreb će doputovati posebnim zrakoplovom u srijedu i bit će smješteni u hotelu Sheraton. U Maksimiru će ih bodriti 150 navijača, a trener Razvan Lucescu ne računa samo na suspendiranog Gersona. Rumunji, inače, vjeruju u čudo i stalno se prisjećaju nedavne 4:1 pobjede u Plzenu protiv Viktorije...

>> Presudit će kvaliteta, a vjerujem da je mi imamo više nego Petrolul

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije