Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPRESNO

Burnley se nakon godinu pauze vraća u Premierligu

Burnley
Foto: Richard Sellers/Press Association/PIXSELL
1/5
02.05.2016.
u 20:22

Strijelac jedinog gola koji je Burnleyju osigurao igranje u Premier ligi nakon samo jedne sezone izbivanja postigao je Sam Vokes.

Nogometaši Burnleya izborili su povratak u englesku prvu ligu zahvaljujući minimalnoj 1:0 (0:0) pobjedi protiv Queens Park Rangersa na svom Turf Muiru u susretu pretposljednjeg, 45. kola druge lige igranom u ponedjeljak.

Strijelac jedinog gola koji je Burnleyju osigurao igranje u Premier ligi nakon samo jedne sezone izbivanja postigao je Sam Vokes.

Burnley je na vrhu druge lige sa 90 bodova, dva više od drugog Middlesbrougha i trećeg Brighton&Hove Albiona, ali je već sada osigurao jedno od prva dva mjesta na ljestvici koja izravno vode u Premier ligu, jer će u posljednjem kolu za pet dana Middlesbrough i Brighton igrati međusobno, pa ne postoji mogućnost da oba preskoče Burnley.

Kako Middlesbrough ima dva gola bolju razliku pogodaka od Brightona, njemu je za povratak u društvo najboljih dovoljan i bod u posljednjem kolu, dok će galebovi za izravni plasman u prvu ligu, prvi nakon 33 godine, morati pobijediti.

Zenit osvojio Ruski kup

Nogometaši Zenita iz Sankt Peterburga pobjednici su ruskog Kupa, oni su u finalu igranom danas u Kazanu svladali moskovski CSKA sa 4:1 (1:1).

Dvostruki strijelac za Zenit bio je Hulk (34-11m, 64-11m), a po jedan gol postigli su Kokorin (55) i Jusupov (69), dok je pogodak za CSKA postigao Olanare (36).

Za Zenit je ovo treći naslov pobjednika ruskog Kupa, pehar su podizali i 1999., te 2010., a usto imaju je i jedan Kup SSSR-a iz 1944. 

Legia osvojila Poljski kup

Nogometaši varšavske Legije pobjednici su poljskog Kupa za ovu sezonu, oni su u finalu u Gdanjsku u ponedjeljak svladali Lech iz Poznana sa 1:0 (0:0).

Za Legiju je ovo 18. naslov pobjednika Kupa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije