Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hajdukov trener

Burić u svom filmu: Koje su to šanse imali? Bili su sretniji...

Damir Burić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
27.08.2015.
u 23:40

– Igrali smo u najboljoj atmosferi u karijeri, divim se svojim igračima da su se uopće uspjeli koncentrirati na igru, kaže trener Trpišovsky

Kao da je Damir Burić bio na nekoj drugoj utakmici. Trener bijelih kazao je da je Hajduk dobro krenuo u utakmicu.

– Iz prve prigode smo primili gol. Tada smo psihološki potonuli. Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima, dali su sve od sebe. Igrače Libereca hvatali su grčevi, valjali su se po terenu, zadržavali igru. Žalim za onom prvom utakmicom kada nismo dali gol. Slovan je iskusna i čvrsta momčad, ali nije bio bolji već sretniji. Od njih smo naučili kako se zadržava igra, kako se oduzima tempo utakmice – kazivao je Burić.

Hajdukov trener bio je u nekom svom filmu, bio je na nekoj drugoj utakmici. Vidjelo se po začuđenom izrazu lica da nije svjestan da je njegova momčad bila loša.

– Dogovorili smo se da ćemo im dati prostor, oni su imali pritisak, ali ne sjećam se nekih njihovih prigoda. Razočaran sam, kao i svi, što nismo otišli dalje, ali htjeli smo, dali smo sve od sebe i ja nema što zamjeriti svojim igračima – kaže Burić.

Sustiglo ga je i pitanje osjeća li svoju krivnju u Hajdukovu neuspješnom pohodu na Europsku ligu.

– Ja bih postavio protupitanje, je li ovo neuspjeh... Taj gol je bio šok – govorio je Burić.

Nije Burić mogao prihvatiti nijednu kritičku notu.

– Mi smo imali vratnicu, a koliko su to oni imali prigoda – pravdao se Burić.

Sve je to bilo neuspješno. Pa nije valjda da trener Hajduka misli da je Slovan kod 1:0 trebao jurnuti u situaciju kad su Hajduku trebala tri gola. A i ta vratnica Roguljića zbila se u 90. minuti.

Slovanov trener Jindrich Trpišovsky hvalio je poljudsko ozračje.

– Igrali smo u najboljoj atmosferi u karijeri, divim se svojim igračima da su se uopće uspjeli koncentrirati na igru. Sada smo svjesni kako je Hajduk došao do ove utakmice. Počeli smo agresivno, željeli gol, tražili smo ga i tako željeli oduzeti Hajduku vjetar u jedra. Uspjeli smo u naumu, a nakon našeg gola bilo je samo pitanje hoćemo li održati prednost – kazao je Trpišovsky.

Pojasnio je kako je svoje igrače spremao na huk poljudskih tribina koji su čuli u svlačionici.

- Vodili smo puno razgovara, analiza, s igračima smo postupali kao s malom djecom, govorili smo im da ono što odzvanja su navijači Libereca, koji se čuju preko televizije - rekao je Trpišovsky.

Prije odlaska kući pohvalio je bijelu budućnost. Kada je otišao u Europsku ligu onda mu je bilo lako "sipati bombone".

- Poštujem sve Hajdukove igrače, Vlašić i Balić će biti u budućnosti igrači na svjetskoj razini - zaključio je presretni Trpišovsky.

>>Balićev otac gađao Burića mobitelom jer je izvadio njegova sina iz igre!

>>Završila Hajdukova europska priča: Bijeli 'izgorjeli' protiv Slovana pred 32 tisuće gledatelja

>>Kovač, Bandić, Maleš, ministri... pratili sjajnu koreografiju Torcide dok su Česi slavili

Komentara 43

DA
Djeca_Arbata
00:12 28.08.2015.

Burić bi mogao biti glasnogovornik od branka grčića...kao da su zajedno kartali pod mostom kad je trebalo ići u školu...

DI
dinamojavolim1
04:27 28.08.2015.

opet dinamo mora popravljat koeficijent... a ti hajduce odmaraj,bumo mi rijesili da igraju 2 nasa kluba ligu prvaka

D2
Dubravko_23
08:13 28.08.2015.

Mitologija je najveću uteg Hajduku, život na staroj slavi ne donosi iskorak. Torcida ne može zabiti gol (može utjecati na rezultat kad naredi igračima da ne istrče na teren), karuseli i galama ne mogu destabilizirati ni jednu prosječnu momčad. Uostalom, Liberec je jači od Hajduka i jednostavno se dogodilo podcjenjivanje protivnika. Nedostatak objektivnosti i usklađivanje ciljeva s mogućnostima je zapravo rak-rana Hajduka već godinama. Da ne govorimo o trošenju energije na borbe sa svim i svakim, Mamićem, Dinamom, HNS-om, sucima, burom, jugom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije