Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKI TRENER

Burić: Tko s ponosom ne nosi grb Hajduka ne treba biti u klubu

Damir Burić
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
29.08.2015.
u 14:00

- Moji igrači su bolji i bolji, Ohandza je u reprezentaciji, vratili smo Kiša, a sad menadžeri traže ovo i ono. Ako igrač nije ponosan da novi Hajdukov grb ne treba ni biti tu - poručio je Burić.

Damir Burić uoči gostovanja kod Intera vida rane od europskog ispadanja, pokušava držati tenziju svoje momčadi uoči gostovanja kod Intera i opasnog Ilije Nestorovskog.

- Mirno smo odradili trening, mogli smo vidjeti koliko još snage imamo, je li nam tank pun ili prazan. Imam dobar dojam, momčad je prebrodila rane koje smo dobili. Vjerujem da ćemo biti na nivou protiv Intera, koji nije bezazlen protivnik. Samo ih je Dinamo pobijedio, igraju dosta zajedno. Bit će teško, ali moji momci su pravi, vjerujem u njih. Oni koji budu igrali morat će odraditi na visokom nivou. Tražimo pobjedu u Zaprešiću, valja vidjeti koliko ćemo imati svježine, koliko ćemo trčati bez lopte - rekao je Burić.

Dvije noći vrtio je film dvoboja protiv Slovana.

- Zadnji pas, umjesto da dodaš šutiraš ili obrnuto. Te stvari nismo sproveli stopostotno. Za takve situacije nam treba trening, trening i trening, zbog toga neke stvari prema naprijed nisu bile optimalne. Liječimo rane, vidim na momčadi da im je žao za propuštenom šansom, žao mi je navijača jer nismo ispunili očekivanja - kaže Burić.

Još uvijek traži razloge, igračima je dao gledanje snimke, ali isključio je ton.

- Vi imate svoje viđenje i mišljenje, pokušao sam utakmicu simulirati tako da sam mojoj momčadi isključio ton, da vide što se dogodilo prvo poluvrijeme. Gdje smo griješili, gledali smo s naše kamere, snimatelj Željan Prkić fenomenalno je to snimio, pa sve možemo analizirati. Svatko je sve mogao vidjeti. Igrači su dobili pravu sliku svega što se dogodilo, protivnik se podigao na jeftin način. Gol je bio odbijanac, lopta se odbila od Milića na najgori mogući način. I u Liberecu smo primili gol na odbijanac... Sreća, zašto nas sreća zaobilazi, stojim sto posto iza njih. Ja sam realist, ispričavam se svima onima koji misle da smo mogli više, a nismo htjeli. Žao mi je zbog kluba, ali vratit ćemo se mi, garantiram vam to - kazao je Burić.

I treneru je teško, pokušava se vratiti među "žive".

- Liječim i ja rane, vidite to po meni - kazao je Burić.

Osvrnuo se i na ispriku oca Andrije Balića, koji je nezadovoljan što je njegov sin, morao na klupu u prvom dijelu, bacio mobitel prema klupi za rezervne igrače.

- Znam naše ljude, impulzivni su. To je bio trenutak kada je čovjek bio ljut, pričao sam s Andrijom, sve je u redu. Andrija je igrač koji će nam donijeti puno veselja. U tom trenutku sam bio uvjerenja da je bolje izvaditi Balića nego Jeffersona ili Caktaša. Jednom se odlučiš tako, drugi put drugačije. To je sve u redu, Andrija je imao razumijevanja za sve, popričali smo. Igračima stalno govorim, pričamo, uporan sam u tome... Imamo dijalog, nije to moj monolog, na igrače mogu djelovati, ali ne mogu djelovati na ono što je oko nas. Mogu im poručiti da moraju imati vjeru u klub, moj interes je podići kvalitetu i nivo svakog igrača. Moje zanimanje je nogometni učitelj, ja sam presretan kad me nazove Niko Kovač i čestita mi na rezultatima i još pozove Caktaša - kaže Burić.
 
Pogledao je prema finišu prijelaznog roka. Hajduk čeka posljednje dane, zna se da za Balića traži 3 milijuna eura, za Sušića 2,5 milijuna eura, a za Caktaša milijun eura.

- Moji igrači su bolji i bolji, Ohandza je u reprezentaciji, vratili smo Kiša, a sad menadžeri traže ovo i ono. Ako igrač nije ponosan da novi Hajdukov grb ne treba ni biti tu - poručio je Burić.

>> Burić izgubio bez ispaljenog metka, najveći je krivac za ispadanje Hajduka

Komentara 29

DO
dodotatino
14:54 29.08.2015.

ne želim biti zločest ali ovo je malo smiješno. Pa prije mjesec dana isti novinar je pisao da za Balića Valencija daje 5, Sušić 5 od Intera. Balić je u međuvremenu odigrao još par dobrih utakmica a vi kao da je rasprodaja. Caktaš ide sa repkom za par dana a vi 1 mil. Pa smanjite plaće Brbiću i NO i zadržite te igraće i prodajte ih za normalne cifre iduće godine. Nije vam valjda toliko voda do grla da svoje dragulje dajete za kikiriki.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
14:58 29.08.2015.

Simpatičan čovjek, svi u hajdugu su simpatični ali imaju jednu manu, nikako da shvate da nogomet nije za njih. Uprava je to shvatila, investiraju u svoje plaće što je po meni logično, igrači svojim talentom nisu zaslužili ni lipu.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:26 29.08.2015.

malo bi lakše bilo s ponosom nositi grb a da ima nešto i u džepovima ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije