Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blijedi SPLIĆANI

Burić izgubio bez ispaljenog metka, najveći je krivac za ispadanje Hajduka

Damir Burić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
29.08.2015.
u 09:30

Neiskusan: Trener je očito izgorio u poljudskom paklu.

Bilo je to dugo toplo ljeto, koje je završilo. Hrvatska ligo, evo nas opet... To je Hajdukova realnost, teško gostovanje u Zaprešiću, uzavreli teren u Osijeku, utrka sa Splitom Slavena Žužula. I nada da će se Dinamo istrošiti u LP, pa će bijeli dulje ostati u utrci s prvakom.

Česi su razotkrili još nešto, da je Hajduk daleko iza njih, miljama. Taj majušni Slovan iz Libereca, najbolji izbor u ždrijebu, za nekoliko je kopalja bolji od Splićana. Damir Burić i društvo tresnuli su o pod, ponovo su pobijeđeni s 1:0, ostali su bez Europske lige i garantirana tri milijuna eura... Opet će biti onih priča "bili smo blizu", ali one još vrijede samo za one koji to žele čuti.

Propustili riješiti dugove

Sve to znalo se i prije dvoboja sa Slovanom. Veći je problem što je Hajduk pao bez ispaljenog metka. Onakvo ozračje u Poljudu, pun stadion, spektakularno navijanje... Navijači nisu zaslužili ono što je Burićeva momčad pokazala, Hajduk je bio slabašan, grozan, očajan... Kako netko reče, bijeli kao da nisu htjeli igrati. Naravno, za to je kriva formacija. U onako zamišljenoj Burićevoj varijanti Hajduk nije ni mogao proći. Jednostavno, trener nije ispunio pretpostavke za Hajdukov prolaz. Postavio je tako igru nadajući se da neće primiti gol, uzdajući se da će nekako, valjda iz nekog prekida ili pojedinačnog bljeska, bijeli uspjeti ubaciti jednu loptu u Slovanovu mrežu. Pa dalje što bude. I sve to u utakmici vrijednoj tridesetak milijuna kuna. Nije to bila obična utakmica, nakon koje se može jednostavno reći da će u sljedećem kolu biti bolje. Propuštena je još jedna godina, još jedna mogućnost uspravljanja Hajduka na noge, sada slijede mjeseci pukog preživljavanja i nadanja novcu od unosnijeg transfera.

To je ipak realnost

Hajdukove navijače najviše tišti što nije napravljeno gotovo ništa da bi se izborio ulazak u Europsku ligu. Hajduk je izbačen iz natjecanja a da nije ispalio ni metak, srušio se pred svojih 35 tisuća frenetičnih navijača.

No, Slovan je poslužio da se otkrije još nešto, karakter trenera Damira Burića, koji je pričao o izležavanju gostujućih igrača, o zadržavanju igre... Pričao je o svemu i svačemu, ali kritiku ili zamjerku za sebe nije našao.

– Dobro smo igrali na početku utakmice, ali gol nas je psihološki dotukao – iznio je Burić svoje nevjerojatno viđenje početka poljudskog dvoboja.

Još nam nije jasno gdje je Burić bio te večeri, neiskusnog trenera ozračje je očito potpuno presjeklo. Nije se snašao, izgorio je u uzavrelom Poljudu zajedno s momčadi. Što reći o treneru koji kaže da Slovan, nakon što je poveo s 1:0 (ukupno s 2:0) i za ispadanje je morao primiti tri gola, nije stvorio prigodu?! Ili da je Hajduk pogodio vratnicu! Da, pogodio ju je, ali je "sitni problemčić" što se to dogodilo u 90. minuti kada je sve već odavno bilo gotovo.

Nijedan suvisli napad, nijedna ozbiljna situacija pred vratima Slovana... Ništa, ništa, ništa, to je bio Hajduk u utakmici protiv Slovana iz Libereca, momčadi u stvaranju, koja je prošle sezone bila dvanaesta u češkoj ligi.

Bit će živo do kraja prijelaznog roka, Mijo Caktaš gleda prema Turskoj, Anton Maglica prema Njemačkoj, a zastupnici Tomislava Kiša bili su na pregovorima na Poljudu i nezadovoljni uvjetima za novi ugovor najavili promjenu sredine za plavokosog napadača.

>> Balićev otac se ispričao: Pukao sam i reagirao nepromišljeno

>> Što sada, Hajduče? Zaradili 14 mil. kn, ispustili 40 milijuna, odlaze Caktaš, Sušić, Balić...

Komentara 32

Avatar Titanov sin
Titanov sin
09:43 29.08.2015.

Evo našli su krivca, kod svastike to ide malo sporije:-) Trener nije kriv jer igrači koje ima na raspolaganju jednostavno ne zadovoljavaju kvalitetom, limitirani antitalenti koji bi se trebali baviti poslom na baušteli, zbrinjavanjem otpada, kopanjem kanala.....itd

DO
dodotatino
09:53 29.08.2015.

Ljudi gotovo je, treba se okrenuti budućnosti. Izvucite pouke i drugi put pametnije. I zašto njemu zamjeriti što spominje publiku. Pa svi neprekidno od igrača, novinara, uprave, baš svi uvijek spomenu publiku, pa to im je ipak u ovom trenutku poslodavac.

RS
rasta sev
10:37 29.08.2015.

Kak se nitko ni dosjetil da su glavni krivci u Zagrebu, možda kad bude trebalo igrati u Maksimiru i opet odustanu od tekme.Eto da im Mamić nije nabio komplekse sigurno bi pregazili Slovana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije