Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
remi na poljudu

Burić: Htio sam promijeniti sve igrače! Kopić: Da smo ozbiljni ne bi ispustili 2:0

Hajduk - Slaven Belupo
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/3
02.08.2015.
u 22:05

- Ne plašim se Norvežana, ali imam respekt - rekao je Burić.

Gotovo sat vremena Hajduk je bio u konopcima, Slaven Belupo usred Poljuda vodio je s 2:0. Igrala je momčad Željka Kopića briljantno, do 58. minute totalno razmontirala Hajduk, nadigrala ga u svim elementima igre. Momčad iz Koprivnice djelovala je kao da je u Poljud stigla iz neke od liga "petice".

A onda se ukazao Elvir Maloku, koji je u posljednje vrijeme u "frižideru" Damira Burića, dobiva prigodu tek u drugom poluvremenu. Tako je bilo i ovaj put, a Maloku je spektakularnim i senazacionalnim lobom u 58. minuti smanjio na 2:1. Postigao je gol u rangu najvećih svjetskih velemajstora, da je takav zabio Leo Messi danima ne bi silazio s naslovnica.

Malokuov gol bio je znak za Hajdukove juriše, od tog trenutka sve se promijenilo na travnjaku. Maloku ima to zrno genijalnosti, to je igrač, koji oduševljava potezima, ali i trkom. Tako je to s Hajdukom, jednom iskoči Balić, jednom Vlašić, ovaj put je to bio Maloku. Damir Burić ima sreću da trenira plejadu vrsnih mladih igrača. Nakon tog smanjenja rezultata osjećalo se u zraku da će stići poravnanje, koje se zbilo u 70. minuti. Strijelac je bio Milović.

- Da sam mogao na poluvremenu bih promijenio sve igrače. Nedopustivo je kako smo odigrali prvi dio, tek ćemo pričati o tome. Srce je jedno, a razum drugo. Iz svega ovog izvlačim da smo htjeli preokrenuti rezultat, osjećam da moji igrači žive, žele i to je ono što mene drži. A onaj gol Malokua bio je fenomenalan - rekao je Hajdukov trener Damir Burić.

A mladi stručnjak Kopić zaslužuje sve čestitke za prikazano u Poljudu. Slaven Belupo nije uspio doći do pobjede, još uvijek je bez pobjede nad Hajdukom u Splitu. Ali, barem ima utjehu da je uzeo bod u Poljudu, to je Slavenu prvi nakon 2007. godine

- Da smo ozbiljna momčad onda ne bismo propustili 2:0, i nisam bahat kad to govorim. Ovo je ozbiljan nogomet, a ne izdizanje sebe iznad sustava, nogomet nije sampromocija, nogomet je sustavni rad. Hajduk je u svojim problemima, igra Europu. Nisam ljut zbog toga što nam je izamkla pobjeda, mene ljuti što iz dana u dan moram pričati koliko treba imati masnoće u tijelu, kako se riješiti viška kilograma - kazao je Kopić.

Njegova momčad došla je u vodstvo u 19. minuti kada je Ljuban Crepulja, slalomskim stilom i duplim pasom s Ejupijem, prošao kroz Hajdukovu šuplju obranu i pogodio za 1:0. Šest minuta kasnije Jefferson je strahovito pogriješio, a Ozobić pogodio za 2:0.

Hajdukova zadnja linija igrala je užasnu utakmicu, Ukrajinac Bilyy bio je impresioniran debijem u prvoj momčadi, Milović je plivao, a stalne slabosti Tudora i Pejića više je bespredmetno spominjati. Nevjerojatni su propusti Hajdukove zadnje linije, ne znamo do kada će to Burić trpiti, ali ostaje mu poražavajuća činjenica da je u četiri kola prvenstva osvojio tek tri boda.

- Ne pokazujemo pravo lice nakon europskih utakmica, to je problem cijele Europe osim momčadi koje imaju top igrače - kazao je Burić. 

A u četvrtak je uzvrat protiv Stromsgodseta. Iz Norveške je stigla poruka upozorenja, Hajdukova rival sa 6:0 slavio je na gostovanju kod Tromsa.

- Ne plašim se, ali imam respekt - rekao je Burić.

>>Hajduk jedva pobjegao s dna, a Stormsgodset je poslao upozorenje

Komentara 9

DU
Deleted user
22:13 02.08.2015.

Problem je što vam nakon jedne pobjede "Miriše na titulu" Kako vam ne dosadi svake godine. Za 14 dana sudci ,mamić ,Hns kako vam ne dosadi.

GI
gismund
22:19 02.08.2015.

slaven me razočarao, umjesto da razvale hajduka i napune im mrežu, dopuste im da izvuku bod!

DU
Deleted user
22:23 02.08.2015.

Čitam da su igrači Hajduka u 25-toj minuti bili "nagrađeni" koncertom zvižduka..Danima se pričalo i pisalo kako su navijači na Maksimiru fućkali svojim igračima..svi se nešto zgražali..kakvi su to navijači..to se događa samo u Maksimiru..i sve tako..a kao suprotnost su navedeni navijači Hajduka..kao oni uvijek zdušno navijaju itd. , itd...nije trebalo dugo čekati i vidjeti ( i čuti) da su navijači svuda isti tj. kad su nezadovoljini igrom i rezultatom svoje momčadi onda..........fućkaju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije