Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA RUBU ISPADANJA

Buljan: Žao mi je moga HSV-a, strašno je tko sve igra u tom klubu...

Ivan Buljan
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
21.05.2015.
u 17:05

Ivica Olić: On je pošten i karakteran igrač, kaže Iko Buljan

Možete li zamisliti da pravu nogometnu legendu, čovjeka koji je čak šest puta bio prvak (s četiri kluba) i dva puta igrao u finalu Lige prvaka, na pragu 36. godine zatekne – ispadanje iz lige?

Nažalost, nakon što je ponor druge lige već progutao Duju Čopa (Cagliari) i Niku Kranjčara (QPR), i Ivica Olić u Hamburgu prisiljen je pripremati se na najgori mogući scenarij.

Proslavljeni reprezentativac sa 101 nastupom javio se kratko prekjučer...

– U kampu sam po cijele dane, imamo dva treninga, čeka nas teška borba za ostanak – poručio je Olić, ovih dana potpuno koncentriran na klupske obveze.

Nije mu do razgovora, jer HSV je gotovo u bezizlaznoj situaciji. Naime, ni pobjeda nad Schalkeom u posljednjem kolu ne bi mu jamčila ostanak jer, primjerice, Freiburg i Hannover mogu međusobno igrati neodlučeno i zahvaljujući boljoj gol-razlici pogurnuti HSV u drugu ligu. Pritom bi Hannover, u slučaju očekivane pobjede Stuttgarta nad Paderbornom, išao u doigravanje.

Igrao u finalu Kupa prvaka

HSV je oduvijek bio hrvatski klub (Šimunić, M. Kovačević, N. Kovač, Panadić, Petrić, Badelj, Iličević, Olić), a samo se legendarni Ivan Buljan (65) osladio naslovom prvaka – 1978. godine pod vodstvom trenera Branka Zebeca.

– Žao mi je zbog situacije u kojoj se našao moj nekadašnji klub. HSV mi je uvijek pri srcu jer tamo sam proveo četiri divne godine, osvojio naslov, igrao u finalu Kupa prvaka – kazao nam je Buljan.

Detektirao je razloge posrtaja slavnoga kluba.

– Slažem se s Rummeniggeom koji je izjavio da bi Hertha, Stuttgart i HSV po svojoj tradiciji trebali biti uz bok Bayernu. Nažalost, loši menadžmenti upropastili su HSV, klub je dospio u financijsku dubiozu i više si ne može priuštiti skuplja pojačanja. Čudi me kakvi sve to igrači danas igraju u HSV-u, užas! – dodaje Buljan, izuzimajući iz te priče Ivicu Olića.

– On je karakteran, pošten igrač, koji će uvijek dati maksimum, nikada se ne štedeći.

Strahujete li da bi HSV-u mogla presuditi ''kuhinja'' u Freiburgu?

– Premda sam siguran da u Njemačkoj nema namještanja kao u drugim zemljama, bojim se da bi Freiburg i Hannover u ovoj situaciji mogli odigrati ''talijanski'' na neodlučeno i zagorčati situaciju HSV-u – zaključio je Ivan Buljan.

I dok Olić i Iličević strepe od ispadanja, Ivan Rakitić u Barceloni i Domagoj Vida u kijevskom Dinamu već su proslavili naslove prvaka. Međutim, to nije kraj priče o Hrvatima prvacima u europskim ligama. Tako se svojoj drugoj uzastopnoj tituli u Poljskoj nada bivši dinamovac Ivica Vrdoljak (31) čija Legia dva kola prije kraja zaostaje bod za Lechom iz Poznanja.

U Premijernoj ligi BiH pred naslovom prvaka je Sarajevo s trojicom Hrvata, Delačem, Barićem i Benkom, koliko ih ima i prvi pratitelj Željezničar (Antolović, Baša, Tomić).

Dubrovčanin u Mariboru

Naslov prvaka u Sloveniji priskrbio si je Dubrovčanin Matko Obradović (24), pričuvni vratar Maribora, koji ove sezone nije upisao nijedan ligaški nastup. No, zato je u albanskom prvaku Skenderbeu čak 32 nastupa skupio 31-godišnji Zagrepčanin Marko Radaš, bivši igrač Istre, Cibalije i Vinogradara. Naslovom u Makedoniji, u dresu Vardara, okitio se 30-godišnji Siščanin, vratar Matija Kobetić...

>> Evo što su nakon žestoke svađe poručili Nikola Kalinić i Darijo Srna

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije