Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ IZ SRBIJE

Branko iz Krupnja ponudio bubreg Klasniću: 'Novac me ne zanima, samo želim pomoći'

Ivan Klasnić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
30.09.2016.
u 08:15

– Možda će i meni danas-sutra nešto trebati, a ako Ivan bude imao potrebu da me nazove, lako će me naći.

Nakon što je u medijima objavljena informacija da Ivanu Klasniću, bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu, treba novi bubreg, puno se dobrih ljudi ponudilo za pomoć. Jedan od njih je i Srbin Branko Petković iz Krupnja.

– Imam 58 godina i rado bih dao bubreg Hrvatu Ivanu Klasniću, naravno ako prođem na pregledima. Znam tko je Klasnić, znam da je igrao u Njemačkoj i Engleskoj, da je bio reprezentativac Hrvatske. Meni nije bitno je li on Hrvat, Srbin, Musliman, Turčin… Bitno je da je dobar čovjek – rekao je Petković.

Pitanje je kako će Petković u Njemačku s obzirom na to da nema putovnicu.

– Prvo ću na pregled k svom liječniku. Ako sve bude u redu, tada ću razmišljati o vađenju putovnice da bih otišao u Hamburg na operaciju. Mogu živjeti s jednim bubregom – istaknuo je Lija, kako ga prijatelji zovu.

S obzirom na to da je bez posla, možda je motiv doniranja bubrega novac.

– Novac me ne zanima, samo želim pomoći čovjeku. Nogomet je uvijek bio moja velika ljubav. Igrao sam za Zvezdaru, Novi Beograd, Srem iz Jakova, Mačvu iz Šapca... Promijenio sam devet klubova u Beogradu i devet izvan Beograda. Kako sam igrao? Boli glava kako sam igrao i čudo da nisam završio u Partizanu ili Crvenoj zvezdi. Poslije igračke karijere bio sam trener Rađevca iz Krupnja – istaknuo je Petković i dodao:

– Možda će i meni danas-sutra nešto trebati, a ako Ivan bude imao potrebu da me nazove, lako će me naći.

Ivan Klasnić sada se može prijaviti i na hrvatsku transplantacijsku listu. Naime, do prije mjesec dana na tu su listu mogli samo oni koji žive u Hrvatskoj, a sada mogu svi hrvatski državljani bez obzira na to gdje trenutačno žive. Za našeg nogometaša to je prilično dobra vijest i sigurno može ubrzati cijeli proces. Naime, kod nas se prosječno na bubreg čeka godinu dana, a u Njemačkoj sedam.

Komentara 29

CU
cupus
08:50 30.09.2016.

Sve da je i za novac potez je za pohvalu.

DU
Deleted user
08:48 30.09.2016.

Jako lijepa gesta,jos uvijek ima dobrih ljud.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
09:11 30.09.2016.

Ako je od Srbina,veliko je,svaka čast nepoznati čovječe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije