Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO NOGOMET

Borussia izbacila Olića i Perišića iz kupa; Arsenalu tri boda protiv West Hama

Ivica Olić
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/8
15.04.2014.
u 22:40

U zaostaloj utakmici 19. kola ukrajinskog prvenstva Dnjipro je sa 5:1 pobijedio Volin i tako osam kola prije kraja preuzeo prvo mjesto na ljestvici sa tri boda više od Šahtara.

Nogometaši dortmundske Borussije prvi su finalisti njemačkog DFB Pokala. Oni su na Signal Iduna Parku sa 2:0 pobijedili Wolfsburg.

Domaćini su poveli u 13. minuti nakon odlične solo akcije Mihtarjana, koji je primio loptu na desnoj strani, sjurio se prema sredini i onda opalio s ruba šesnaesterca za 1:0.

Veliku priliku za izjednačenje 'vukovi' su imali u 42. minuti, ali je udarac Malande zaustavila vratnica.

Samo minutu kasnije gol na drugoj strani. Lewandowski je primio loptu u šesnaestercu te je sa 14 metara neobranjivo pogodio za 2:0. Bio je to 100. gol Poljaka u 'žuto-crnom' dresu.

U 49. minuti Lewandowski je mogao i do drugog gola, ali je njegov udarac zaustavila vratnica.

Do kraja utakmice Wolfsburg je imao dvije velike šanse da smanji zaostatak, međutim Malanda i Gustavo istaknuli su se velikim promašajima.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Ivica Olić i Ivan Perišić odigrali su cijelu utakmicu za 'vukove'.

Borussia će u finalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Bayerna i Kaiserslauterna. Utakmica se igra u srijedu, a kod domaćina bi od prve minute trebao zaigrati Mario Mandžukić.

Preokret Arsenala za tri boda

Arsenal je u zaostaloj utakmici Premiershipa sa 3:1 na Emiratesu pobijedio West Ham. Gosti su poveli u 40. minuti golom Jarvisa, međutim samo četiri minute kasnije 'topnici' su izjednačili preko Podolskog.

U 55. minuti za vodstvo Arsenala zabio je Giroud, koji se odlično snašao nakon duge lopte Vermaelena. Konačnih 3:1 postavio je Podolski u 78. minuti nakon asistencije Ramseya.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Arsenal je pobjedom skočio na četvrto mjesto sa 67 bodova, jedan više od petog Evertona, ali 'topnici' imaju i utakmicu više.

Dnjipro na vrhu ukrajinske lige

U zaostaloj utakmici 19. kola ukrajinskog prvenstva Dnjipro je sa 5:1 pobijedio Volin i tako osam kola prije kraja preuzeo prvo mjesto na ljestvici sa tri boda više od Šahtara.

Gosti su poveli golom Celina u 45. minuti, međutim u nastavku utakmice domaćini su uz četiri gola Nascimenta i jedan Seleznjova stigli do uvjerljive pobjede.

Ivan Strinić odigrao je cijeli susret, dok je Nikola Kalinić bio na klupi za pričuve.

Rennes prvi finalist

Rennes je pobjedom 3:2 protiv drugoligaša Angersa izborio finale franucskog Kupa. Za Rennes su zabili Toivonen, Grosicki i Makoun, dok je za goste dvostruki strijelac bio Yattare. Drugog finalista dat će dvoboj Guingampa i Monaca.

Finale je 3. svibnja na Stade de Franceu.

>> Juventus napravio još jedan veliki korak prema 30. naslovu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije