Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA VLAŠIĆ

Blankin brat među draguljima Hajduka: 'Sestra mi nije dala savjet'

Nikola Vlašić
Foto: Tino Juric/PIXSELL
16.01.2014.
u 17:56

- Čast mi je što sam ostvario san svakog Splićanina. Najdraže mi je igrati na poziciji polušpice, volim igrače poput Aguera. Sestra? Ona stoji iza mene, daje mi podršku, ali ne miješa se previše. Ne, nije mi nudila savjet - smije se Nikola.

Tri dragulja, tako ih je Hajduk predstavio, potpisali su trogodišnje ugovore s bijelima. Ismar Hairlahović (17), Nikola Vlašić (16), Andrija Balić (16) aduti su Hajduka za budućnost. Biranim riječima o njima je govorio sportski direktor Goran Vučević.

- Hairlahović dolazi iz BiH, stigao je ovdje prije tri godine zahvaljujući našem treneru Teu Piriji, preporučio ga je nekadašnji igrač Sarajeva Predrag Pašić. Dolazi iz skromne obitelji, odličan je učenik, svojim je radom došao do potpisa ugovora. Njegove su mogućnosti izvanserijske. Vlašić je, blago rečeno, još jedan izvanserijski talent. Njegov otac Joško najzaslužniji je za razvoj. Nikola izuzetno kotira u cijeloj Europi, vjerujemo da će biti veliko otkriće. Balić stiže iz obitelji koja diše hajdučkim srcem, a on je to oplemenio na još vizu razinu. Puno je pokazao, već je igrao za prvu momčad. Otkrio ga je naš trener Saša Glavaš. Puno je pokazao, njega je prepoznao Saša Glavaš, zahvaljujući radu došao je do ugovora - kazao je Vučević.

Uzor Senijad Ibričić

Potpisi trojice klinaca, kaže Vučević, obrazac su kako će se Hajduk ubuduće odnositi prema igračima iz svoje škole. Svi odštetu ostavljaju Hajduku.

- Sva tri ugovora su isključivo stav struke, od trenera, skauta, šefa škole, pa do mene. O brojkama neću previše, ovaj kriterij će se primjenjivati u budućnosti - rekao je Vučević.

Hairlahović stiže iz Cazina, naravno najdraži mu je igrač Senijad Ibričić, uzor mu je Xavi. Mladić se odlično prilagodio Splitu, odličan je učenik Pomorske škole.

- Ovo je velika čast, drago mi je zbog potpisa, svi znamo što znači Hajduk. Sada ne treba stati, treba raditi još jače i bilje. Škola? Uz malo truda može se sve, nogomet i škola mogu zajedno - rekao je Hairlahović.

Vlašić: Blanka mi daje podršku, ali se ne miješa

Nikola Vlašić je iz slavne sportske obitelji. Za njega je tata Joško, još dok je imao pet godina, tvrdio da će postati vrhunski nogometa. Do sada je bio Blankin brat, uskoro bi ona mogla postati Nikolina sestra.

- Čast mi je što sam ostvario san svakog Splićanina. Najdraže mi je igrati na poziciji polušpice, volim igrače poput Aguera. Sestra? Ona stoji iza mene, daje mi podršku, ali ne miješa se previše. Ne, nije mi nudila savjet - smije se Nikola.

A Andrija Balić voli Iniestu. Nogometni korijeni su tu, tata Ivan bio je vratar, trener mlađih kategorija. Balić je ofenzivni vezni, jedini od ovog trojca, koji je zaigrao za prvu momčad. Igor Tudor dao mu je prigodu u prijateljskoj utakmici protiv Bešiktaša.

- Malo je nedostajalo da postignem gol, ali nema veze. Potpis ugovora mi je još jedan motiv, lijep je osjećaj - kaže Balić, koji preferira igrače tipa Iniesta.

Hoće li na pripreme?

Vučević nije želio do kraja otvoriti karte hoće li mladi trojac ići na pripreme s Igorom Tudorom u Tursku.

- Trener je taj koji odabire igrače za pripreme. Oni će nastaviti svoj trenažni proces s juniorima, a ako Tudor bude inzistirao na nekom od njih onda ćemo treneru izaći u susret - rekao je Vučević.

Novi sportski direktor otkrio je svoju filozofiju načina komuniciranja. Naime, nije se dao uvući u rasprave kada mu je stiglo pitanje što kaže na to da je Balić eliminiran iz U-17 reprezentacije u kojoj je bilo čak 16 igrača Dinama.

- Ne bih ulazio u te polemike, činjenica je da imamo dobre igrače, neću ulaziti u konflikte i davati izjave koje će nadolijevati ulje na vatru - zaključio je Vučević.

>> Sve tajne ostat će u trokutu predsjednik, trener i ja

Komentara 1

DU
Deleted user
13:17 17.01.2014.

Sad i Vučević stručnjak ! Jadni hajduk !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije