Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav majstor

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač napravio nevjerojatan podvig zbog kojeg je top tema u Njemačkoj!

Niko Kovač
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
06.02.2017.
u 12:38

Niko Kovač u Frankfurt je stigao na kraju prošle sezone, a jedini cilj bio mu je spasiti grogirani klub od ispadanja.

Eintracht je u 19. kolu Bundeslige pobijedio Darmstadt s 2:0 i upisao desetu pobjedu ove sezone. U strijelce se prvi put ove sezone u prvenstvu upisao i Ante Rebić, a upravo je njegov pogodak za 2:0 prelomio susret. Kovačeva momčad s tri nova boda nalazi se na nevjerojatnom trećem mjestu, koje na kraju sezone vodi izravno u Ligu prvaka. U leđa im gleda čak i dortmundska Borussia!

– Znali smo da nam utakmica protiv Darmstadta neće biti lagana, mučili smo se s njima. Znali smo da su fizički jaki i da nam neće ostavljati mnogo prostora. Imali smo dobar posjed lopte, dodavanja su bila brza i pravovremena i to je bio ključ. Nije nam bilo lako, posebno u drugom dijelu, ali zasluženo smo došli do pobjede, rekao je Kovač nakon utakmice pa dodao:

– Želim pohvaliti navijače, bili su nam 12. igrač. Nevjerojatna je podrška koju dobivamo od njih. Hvala im na svemu – poručio je bivši hrvatski izbornik.

Niko Kovač u Frankfurt je stigao na kraju prošle sezone, a jedini cilj bio mu je spasiti grogirani klub od ispadanja. To mu je pošlo za rukom, a već tada je kupio navijače. 

No, ovo što radi ove sezone zaista je bajkovito, nitko to nije očekivao.

– Igramo zaista dobro. Na kontu imamo 35 bodova, a na početku sezone cilj nam je bio osvojiti 40 bodova. Dakle, nedostaje nam samo pet bodova i to nas čini sretnima – objasnio je situaciju Kovač. A iz toga se vidi kakav su podvig napravili on i njegovi igrači. Nitko nije očekivao ovakvu sezonu koja je vrhunska! Usporedbe radi, u cijeloj prošloj sezoni Eintracht je osvojio samo bod više nego u ovoj nakon samo 19 kola, čak 15 kola prije kraja prvenstva. Zbog toga su njihovi uspjesi još nevjerojatniji, a Kovač je dokazao da je odličan stručnjak kojeg igrači bespogovorno slijede i za kojeg daju sve od sebe.

Stoga ne treba čuditi da je hrvatski trener već tjednima jedna od najvećih i najboljih priča u sportskom svijetu Njemačke. Svaka čast, zaslužio je.

Komentara 30

Avatar HajdukLika
HajdukLika
13:31 06.02.2017.

Čovjek je rođen u Berlinu i odrastao je u Njemačkoj. Isto tako i brat Robert (i šogorica Anica). Karijeru su gradili u Njemačkoj, gdje svatko ima priliku tko se dokaže sposobnim. Krvna zrnca i rodbinske veze ne igraju ulogu. Zato Niko Kovač u Hrvatskoj kao trener reprezentacije nije mogao opstati. Tu sudbinu dijele tisuće Hrvata povratnika iz prve, druge pa i treće generacije iz svih krajeva svijeta. Njihovo znanje, iskustvo i profesionalni pristup izazovima su u Hrvatskoj potpuno besmisleni. Ovdje vrijedi još od vremena turskih osvajanja: Malo radi, a više kradi!

AM
AMD------------------------
13:22 06.02.2017.

tako je to u njemackoj,sposobni se uzimaju a ne podobni .

ZW
zweistein
13:31 06.02.2017.

njemački mentalitet prolazi u njemačkoj, pa prirodno je da nije prošao u hrvatskoj!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije