Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Merseyside derbi

Bišćan: Balotelli ne može nadomjestiti Suareza, Falcao ili Cavani bi mogli

Mario Balotelli
Foto: Reuters/PIXSELL
27.09.2014.
u 13:00

- Veći su problem od stopera bočni igrači, nisu se priviknuli na engleski nogomet - smatra Bišćan.

Liverpool i Everton susjedi su, svaki u svojoj četvrti Liverpoola koje se dodiruju. I od 1962. godine igraju svoj veliki gradski derbi, najdugovječniji je to takav derbi. U njemu tenzije ipak nisu tako velike, Merseyside derbi ne nosi negativne napetosti iako je grad podijeljen na crvene i plave.

Bilić mogao kod Redsa

Dobro, neće baš igrač Evertona ući u pub u kojem se skupljaju navijači Liverpoola. Jedan od rijetkih koji je to mogao i redovito dolazio u jedan takav pub bio je Slaven Bilić. Kao igrač Evertona često je bio u društvu suparničkih navijača, no njega su tamo svi izuzetno poštovali.

Iako su obje momčadi u sezonu krenule loše, kad se sreću Liverpool i Everton, onda je to nogometni praznik.

– Malo smo slomljeni – ustvrdio je menadžer Liverpoola Brendan Rodgers aludirajući na vrlo slab start u ligi.

Liverpool je tek 11. na tablici i u donjoj je polovici ljestvice, a Everton je još lošiji, 14.

– Za sam derbi nije važno tko je na kojem mjestu, takvi veliki gradski derbiji u zemljama u kojima je nogomet popularan nose posebnu napetost – kazao je Igor Bišćan koji je igrao za Liverpool i protiv plavih.

Naš bivši reprezentativac prati što se događa s njegovim bivšim klubom.

– S obzirom na očekivanja i prošlu sezonu, sigurno se očekivalo mnogo više, ali treba desetak utakmica da se vidi kakvi će zapravo biti.

No Liverpool je favorit, barem po tradiciji, u zadnjih 15 susreta s Evertonom na Anfieldu nije izgubio (sedam pobjeda, osam remija). Prvi će put taj derbi osjetiti i naš Dejan Lovren.

– Odlično je startao, sad je dojam slabiji zato što se stvara na osnovi rezultata cijele momčadi. Veći su problem bočni igrači koji su prvi put u Engleskoj i nisu se još naviknuli na taj tip nogometa, na kriterij suđenja. I zapravo, mislim da Luisa Suareza ipak nisu dobro zamijenili, Balotelli i Borini ipak nisu prave zamjene. Trebali su dovesti 'gotovog' napadača, potrošiti novac na igrača kao što su Falcao ili Cavani – zaključio je Bišćan.

Mandžukić za treće mjesto

Louis van Gaal teško živi na klupi Manchester Uniteda, uz ogroman utrošen novac tek je na 12. mjestu, a sad mu dolazi tvrdi West Ham. I dosad je Nizozemac već bio tema raznih šala, pa i sprdnja, još jedan neuspjeh donio bi mu težak tjedan.

Zanimljivo će biti i našim igračima u Španjolskoj, Rakitić s Barcom traži povratak na put pobjede protiv Granade, Modrić ide neugodnom Villarrealu, a derbi je zapravo sraz Mandžukićeva Atletica (četvrti na tablici) i Seville (treća).

>>Lovren: Derbi će biti poseban, ali spreman sam na sve

Komentara 2

MA
magnum2013
14:25 27.09.2014.

Ja već pomislio da su Bišćan i Junaci angažirali u borbi za "bolji Dinamo", kad ono u nedostatku interesantnosti uz kavicu radimo članak.

DI
dinamojavolim1
18:01 27.09.2014.

hmmm dal to biscan mozda puca na upravu liverpoola??jedan clan,jedan glas na anfieldu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije