Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATJAŽ KEK:

Bili smo dobri, ali Dinamo je kvalitetan i ima Soudanija

Soudani
Nel Pavletic/PIXSELL
22.09.2014.
u 09:30

- Čestitam svojim igračima na pobjedi, a Rijeci na odličnoj utakmici koja je mogla otići i na drugu stranu - rekao je trener Dinama.

Četiri su godine trebale Dinamu da slavi na Kantridi, prekinuo je i crni niz od tri uzastopna poraza od Riječana. Jučer je slavio s 2:1, prošao je (prvi) najteži ispit u našoj ligi i sad ima četiri boda više od Riječana. Vidjeli smo dobru utakmicu, s dosta prilika na obje strane, puno trke, želje i različitih taktičkih ideja dvojice trenera. I sve to pred gotovo punom Kantridom, tek je nekoliko stotina mjesta ostalo prazno. No, navijači Rijeke nisu sretni otišli kućama kao u prethodnim susretima s plavima, jučer u žutim dresovima.

Soudani: Igramo sve bolje

- Čestitam svojim igračima na pobjedi, a Rijeci na odličnoj utakmici koja je mogla otići i na drugu stranu. Sretan sam zbog pobjede, na Kantridi nije nikome lako, pa ni nama – govorio je Zoran Mamić nakon utakmice i dodao: - Čeka nas još 27 utakmica i bit će to neizvjesna borba s Rijekom za naslov prvaka. Iza nas je dobar period, no nemamo vremena za odmor, srećom što imamo tako veliki kadar igrača.

Istina, mogla je ova utakmica otići i na stranu Rijeke koja je imala više prilika, pogotovo u prvom poluvremenu. No, Dinamo je imao Soudanija koji je nastavio svoj sjajni niz. Nakon Astre, već u prvom dijelu 'smirio' je Rijeku nakon sjajnog prodora Ive Pinta, beka koji je jučer igrao sjajno. Zalud Rijeci sve prilike Krstanovića, Kramarića, Jugovićeva vratnica... Činilo se da će se utakmica zakomplicirati kad je nakon Sharbinijeve asistencije zabio Andrej Kramarić za 1:1. No, onda se opet ukazao Soudani i donio bodove Dinamu.

- Pet golova u dvije utakmice? Sretan sam, presretan! Teška utakmica, uvijek je protiv Rijeke tako, ali došlo je vrijeme da i mi ovdje dobijemo. U odličnoj smo formi, igramo stvarno sve bolje i svi skupa se veselimo idućim utakmicama. Imamo četiri boda prednosti, no Rijeka je toliko kvalitetna momčad da nam ne pada na pamet opustiti se – kazao je Soudani, junak Dinama koji je u sjajnoj golgeterskoj formi.

Plavi jučer nisu imali slabog mjesta, iako je Soudani zabio dva gola, svi su igrači Dinama utkali svoj dio u uspjeh. Bili su učinkovitiji od umjetničkog dojma. Ali, tko za dojam pita kad se pobjedi na Kantridi jedinog konkurenta za naslov.

Iako je do kraja utakmice još bilo nekoliko situacija koje su Rijeci mogle donijeti povratak u utakmicu, a i Dinamo je mogao iz nekoliko akcija do još uvjerljivije pobjede, rezultat se nije mijenjao i plavi su slaveći napustili riječki travnjak.

Matjaž Kek stisnuo je ruku Zoranu Mamiću, čestitao na pobjedi, ali je čestitao i svojim igračima.

- Odigrali su moji dečki pravu utakmicu i žao mi je zbog poraza, žao mi je i gledatelja. No, Dinamo ima kvalitetu, ima Soudanija koji sve živo zabija. Moji su igrači išli jako dobro i ne mogu im ništa zamjeriti, ako budu ovako dalje radili sve će biti dobro, bit ćemo mi pravi. Dinamo je zabio dva gola i zasluženo pobijedio, a nama pokazao gdje nam je mjesto – rekao je Kek koji je nakon utakmice imao razgovor s četvrtim sucem.

Suci nisu odlučili

- Pričali smo. Malo su me u zadnje vrijeme uzeli na zub, hvataju svaku moju riječ. A ja ne vrijeđam i ne psujem. Ali, oni su uvijek u pravu. No, nemojmo o sucima, danas oni nisu bili u glavnoj ulozi, nisu oni odlučili utakmicu – objasnio je trener Rijeke.

>> Na Kantridi i u Europi smo pobijedili nakon četiri godine, to je dobar znak

Komentara 4

Avatar petrolio
petrolio
11:32 22.09.2014.

utakmica je bila odlična, puna ritme, dinamike i neizvjesnosti, pravi derbi. super da se priča o igri, a ne o sucima, što znači da su solidno odradili posao. također moram pohvaliti i oba trenera, mamića i keka jer kad je rijeka 3 puta dobivala dinamo, mamić je uvijek korektno čestitao i priznao d aje rijeka bila bolja. isto je sad napravio i kek i to je za svaku pohvalu da su obojica ostali pravi sportaši i gospoda. sve to vraća vjeru u bolje sutra našeg nogometa, a zamjetan je i povratak navijača na tribine. također liga 10 je pun pogodak. utakmice su puno napetije i neizvjesne

MI
mirko0410
11:22 22.09.2014.

Točno Dinamo ima Soudanija on zabija, Dinamo pobjeđuje jer se nogomet igra za golove. Lani je Rijeka imala Benka koji je uvijek dao gol kad je bilo potrebno a sad ima Krstanovića. Kad se nađu dva podjednaka protivnika onda presuđuje obično kvaliteta pojedinca. Protiv Standarda Kek gubi utakmicu jer vadi Kramarića i pokušava nešto dokazati ali sva trenerska teorija pada u vodu kad nemaš na terenu pravog čovjeka. Dinamo je u ovom trenutku kvalitetnija i bolja momčad a ova pobjeda je to i pokazala.

KU
kublajkhan
15:29 22.09.2014.

da je kojim slučajem iako nemoguće rijeka pobjedila, večernji bi bio pun protudinamovskih članaka, a ovako samo vijestice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije