Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon o sportu

Bijeli traže kažnjavanje Šukera zbog afere Novčići

Šuker plakati
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
20.12.2014.
u 20:52

Predloženo je da se u Zakon uvede zabrana rada dužnosnicima koji su kazneno ili prekršajno osuđeni u posljednje tri godine, te žele da se ukine mogućnost da klubovi sami odlučuju o tome tko može, a tko ne na stadione, već to treba raditi sudstvo.

U dva dijela su u Ministarstvo sporta išli prijedlozi dopuna i promjena Zakona o sportu. Hajduk inzistira na dva detalja, smatra da će oni lakše proći u ubrzanoj proceduri.

Predloženo je da se u Zakon uvede zabrana rada dužnosnicima koji su kazneno ili prekršajno osuđeni u posljednje tri godine, te žele da se ukine mogućnost da klubovi sami odlučuju o tome tko može, a tko ne na stadione, već to treba raditi sudstvo.

Naravno, obje promjene uperene su prema Dinamu, odnosno prema Zdravku Mamiću, ali i prema Davoru Šukeru kojeg prati pravomoćna presuda iz afere Antički novčići.

Postoji i drugi dio prijedloga, dosta opširniji, kojim se definira što su to klubovi, definiraju se njihovi statusi, ali i biranje čelnih ljudi u savezima odnosno u sportu.

Promjene idu u smjeru rušenja sustava po kojem, primjerice, jednaku glasačku vrijednost imaju županijski i prvoligaški nogometni klub.

>>HNS je Dinamo, a zbog Zdravka Mamića krši svoj statut!

Komentara 40

Avatar Zrinski10
Zrinski10
23:46 20.12.2014.

Što se ovo više nastavlja Hajduk mi postaje sve odvratniji i odvratniji. Sad su se oni sjetili novčića. Dao Bog da odu u stečaj i moraju u niži rang da više ne slušamo njihovo konstantno cmizdrenje. Ponašaju se kao malo razmaženo derište.

BA
bakulušić
21:54 20.12.2014.

Najbolje da se Zakonom o sportu odredi da je Hajduk prvak a ostali klubovi se moraju izboriti za druga mjesta.

DU
Deleted user
21:29 20.12.2014.

Ajde, primite se nekog posla, ne zamarajte nas više s tim glupostima.Baš ste jadni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije