Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov na talente

Hajduk lovi dinamovca Murića kojeg žele United, Arsenal, Juve, PSG..

Robert Murić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
27.12.2013.
u 08:20

Kada je 2011. godine dolazio u Dinamo, u Hajduku su znali za njega, rečeno im je da je riječ o velikom talentu, ali poljudska reakcija bila je spora

Hajduk je bacio oko na Roberta Murića, jednog od najboljih Dinamovih mladih igrača koji će u ožujku proslaviti 18. rođendan. Napravljen je plan dolaska Murića u Poljud koji bi trebao biti realiziran na ljeto, ali ta varijanta bit će u igri tek ako taj nadareni napadač ne ode u inozemstvo. Prema svim naznakama, Murić će na ljeto u Manchester United, koji ga je zapazio na Svjetskom prvenstvu igrača do 17 godina održanom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izvjesno je, a to je i sam Murić potvrdio za tjednik eVaraždin, da je odbio potpisati ponuđeni mu profesionalni ugovor s Dinamom i u lipnju će biti slobodan. Osnovni je Murićev plan odlazak u inozemstvo.

Na Svjetskom prvenstvu postigao je gol protiv Maroka, nije ga tada samo Manchester zapazio. Tadašnji direktor Dinamove škole Romeo Jozak, koji je u međuvremenu prešao u HNS, kazao je da su s njim u UAE kontaktirali skauti Juventusa, PSG-a, Monaca i Arsenala i raspitivali se o nogometnom dragulju iz Bednje. Jedno vrijeme kalkuliralo se da je Manchester United poslao Dinamu ponudu za Murića vrijednu 7,2 milijuna eura, ali te kalkulacije nisu potvrđene. Dinamo je planirao već ove zime priključiti Murića prvoj momčadi, no te kombinacije će uskoro, nakon što je ljevonogi napadač odbio potpisati ugovor, vjerojatno biti promijenjene. Hajduk se u cijelu priču o Muriću uključio tako da je odaslao signale da ga želi izjalove li mu se sve kombinacije. U Poljudu su spremni Muriću pružiti svojevrsno utočište, dati mu maksimalnu minutažu kako bi se razvijao, a u slučaju transfera ne bi bilo problema s visinom odštete. Naravno, Hajduk ne može ponuditi Muriću unosan ugovor, u bijelom dresu trenutačno se igra “za kruh i sol”. Zanimljivo, ovo je drugi pokušaj “ljubavi” Murića i Hajduka.

Kada je 2011. godine dolazio u Dinamo, u Hajduku su znali za njega, rečeno im je da je riječ o velikom talentu, ali poljudska reakcija bila je spora, gotovo nikakva.

Ključne riječi

Komentara 9

NM
nick.mos.96
09:13 27.12.2013.

Ovo su gluposti,, da sigurno ce doci u Hajduk,,

Avatar jure23
jure23
11:17 27.12.2013.

ovo je fantazija, mladić kraj silnih milijuna od inozemnih klubova će doći u klub koji je dužan preko 127 000 000 , koji ne isplaćuje plaće, pa nisu mu vrane mozak popile !!!

PA
pappmisi
12:51 27.12.2013.

Samo DINAMO dolazi u obzir sve ostalo je Avanturau kome se gubi sve. Pamet u glavu i potpisi ugovor sa Mamicem, to je siguran put u ligu Pet, i velika karijera ako si stvaro talentiran i vredan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije