Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
debitirao i kelava

Benko majstorijama zaludio Sarajlije! Pogledajte pogotke u debiju

Benko
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
28.02.2015.
u 18:08

Mnogi portali proglasili su Benkov drugi pogodak najboljim potezom 16. kola.

- Prva službena utakmica za Sarajevo i prvi pogodak hrvatskog lava! - uzvikivao je komentator tijekom prijenosa utakmice Zvijezda Gradačac - Sarajevo (0:3) u prvom kolu nastavka prvenstva u BiH.

Hrvatski lav je Leon Benko, napadač koji je još u rujnu stigao u Sarajevo, no zbog pravnih zavrzlama nije mogao igrati. Ipak, dočekao je trenutak povratka i obilježio ga dvama pogocima.

Prvi je postigao u 22. minuti kad je nakon kornera glavom pogodio za 2:0. A majstorski je bio onaj u 79. za konačnih 3:0. Lobao je vratara iz daljine i burno proslavio s navijačima. Mnogi portali proglasili su Benkov pogodak najboljim potezom 16. kola.

- Sretan sam zbog pobjede i pogodaka. Bio je jako težak teren, mislili smo da će utakmica možda biti otkazana. Borili smo se i zasluženo pobijedili - rekao je Benko i dodao:

- A ponijela me emocija kod pogotka, proslavio sam s navijačima, ali ne znam zašto mi je sudac dao žuti karton. Valjda reda radi...

Sarajevo je na drugom mjestu sa 35 bodova, dva manje od vodećeg Širokog Brijega.

A uspješan debi u novom klubu imao je još jedan hrvatski igrač - vratar Ivan Kelava u Spartaku iz Trnave. Njegova momčad u 20. kolu slovačkog prvenstva sa 5:1 pobijedila je na domaćem travnjaku Spartak Myjavu. Iako je Kelava već u 6. minuti kapitulirao to nije zaustavilo njegovu momčad na putu do uvjerljive pobjede.

Spartak Trnava sada je na četvrtom mjestu, a vodeća Žilina bježi mu 14 bodova.

>>Benko napokon može igrati: Konačno je sve gotovo, nije mi bilo lako

Komentara 17

DU
Deleted user
19:19 28.02.2015.

E moj Benko,Rijeka je Barcelona za ovaj klub,šteta,nisi ti kriv.

MO
mojazemlja
19:08 28.02.2015.

Wembley.

Avatar nula
nula
20:47 28.02.2015.

A kako ce ga platiti ? Ono po bosanski : " Dodjem te ". Ili cevapima ? U somunu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije