Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO NOGOMET

Benfica portugalski prvak; Zwolle ponizio Ajax i uzeo nizozemski kup

Benfica
Foto: Reuters (Ilustracija)
20.04.2014.
u 21:00

Benfica je pobjedom 2:0 protiv Olhanensea dva kola prije kraja osigurala naslov u portugalskoj ligi te tako prekinula trogodišnju dominaciju Porta.

Ivan Strinić igrao je do 68. minute, a Nikola Kalinić od 34. u porazu Dnjipra u Odessi kod Černomoreca 0:1. Jedini gol na utakmici zabio je Okriašvili u 33. minuti.

Dnjipro je pobjedom propustio priliku da se na vrhu izjednači sa Šahtarom. Nakon 24. kola imaju tri boda manje, ali i utakmicu manje.

Njihov kiks je iskoristio Dinamo Kijev koji im se preokretom protiv Vorskle 2:1 približio na četiri boda. Kijevljani su kod kuće gubili do 82. minute, a onda su golovima Browna i Yarmolenka stigli do tri boda.

Domagoj Vida i Ognjen Vukojević odigrali su cijelu utakmicu za Dinamo.

Marin Ljubičić odigrao je 90 minuta u porazu Tavrije 0:1 protiv Karpatyja, za koji je 90 minuta odigrao Mladen Bartulović.

Zwolleu nizozemski kup

Zwolle je u Rotterdamu u finalu nizozemskog kupa sa 5:1 razbilo Ajax. Za 'kopljanike' je počelo odlično jer je već u 3. minuti za 1:0 zabio Van Rhijn. Međutim, nakon tog gola navijači Ajaxa napravili su veliku bakljadu zbog koje je uslijedio desetominutni prekid utakmice.

 

Po povratku kao da su na teren izašle neke druge momčadi jer je Zwolle do 33. minute već vodio 4:1 golovima Thomasa (2) i Fernandeza (2). Konačnih 5:1 postavio je Van Polen u 50. minuti.

Benfica portugalski prvak

Benfica je pobjedom 2:0 protiv Olhanensea dva kola prije kraja osigurala naslov u portugalskoj ligi. Golove za tri boda i 33. naslov prvaka zabio je Lima u 57. i 60. minuti.

Benfica je tako prekinuta trogodišnju dominaciju Porta u Portugalu.

>> Bilićevom Bešiktašu bod u derbiju protiv Fenerbahčea
>> Liverpool tri koraka do naslova: Stigli do 11. uzastopne pobjede!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije