Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odabrao najbolje Hrvate

Belin: Modrić je najbolji jer od svih naših igrača najviše upotrebljava mozak

Soccer - UEFA Champions League - Group B - Liverpool v Real Madrid - AnfieldLiverpool's Joe Allen (right) tackling Real Madrid's Luka Modric during the UEFA Champions League, Group B match at Anfield, Liverpool.David Davies Photo: Press Association/PIXSEL
Foto: Press Association/Pixsell
16.12.2014.
u 11:02

- Mi na svoje igrače stavljamo prevelik pritisak, kao da se jedva čeka nekome "skinuti" glavu

Kao lijep poklon došla je Rudiju Belinu mogućnost da sudjeluje u tradicionalnom Večernjakovu izboru. Teško ćete naći bolje poznavatelje najljepše igre od kapetana legende i njegovih kolega koji se od sporta, koji je obilježila „bubamara", ne odvajaju ni u poznijim godinama.

Messi je najbolji

– Mi danas imamo sjajne igrače, svi igraju u velikim klubovima, što je jasan znak njihove kvalitete. Međutim, imam osjećaj da se na njih pravi prevelik pritisak prije svake utakmice, kao da se jedva čeka nekome skinuti glavu. U moje vrijeme postojao je jedan kriterij, ako imaš rezultat, dobar si, ako ne – nisi. Ništa se nije zaključivalo prije toga. Ovdje se prije utakmice stvara atmosfera koja utječe na igrače – objašnjava nam Rudi Belin i dodaje:.

– Kada gledamo igrački, princip bi trebao biti vrlo jasan. Dobrog igrača moraš napraviti još boljim, a to radiš tako da mu pronalaziš adekvatno mjesto gdje ćeš znati iskoristiti njegove kvalitete u interesu momčadi. A svaki od njih ih ima, zato i jesu u reprezentaciji! Najbolji od svih, Branko Zebec, u Dinamu je to radio najbolje, a to što je bio i veliki igrač značilo je da ima neograničeno povjerenje svih i neupitan autoritet. Rekao bih da mi u reprezentaciji imamo problem kontinuiteta na pojedinim pozicijama. Izbornik mora znati što igraču reći kao i na kojem je mjestu najbolji. Igrači nisu roboti pa je logično postaviti pitanje zašto ne daju maksimum na svakoj utakmici, iako tome može razlog biti prezasićenost, imamo igrača koji u sezoni odigraju i 70 utakmica tako da nije neobično da motivacija malo i padne – govori Belin.

Rudi prati klupski, ali jednako i reprezentativni nogomet.

Njemačka sada igra najbolji nogomet, pogledajte koliko trče, a ipak u njihovu nogometu ima lijepe igre. Najviše volim Messija koji je ove sezone malo promijenio svoju igru i sada igra više za momčad, ali se pritom i dalje dobro zabavlja, smiješak mu ne silazi s lica! Ronaldo je pak igrač kojem ne treba nitko da bi zabio gol, što je danas velika rijetkost – s guštom nam govori i objašnjava svoj izbor za nogometaša godine.

Iznenađenje Livaković

Luka Modrić je najbolji jer u igri najviše upotrebljava glavu. Maksimalno je aktivan, stalno provocira dobivanje prostora u kojem će primiti loptu, istodobno se ne boji duela, a nikako ne smijemo zaboraviti u kojoj momčadi on to igra. Možda će neke začuditi, ali nada godine za mene je Dominik Livaković koji briljira na golu Zagreba ove sezone – zaključio je Belin.

Sutra najbolje bira: 
Igor Štimac

>> Modrić u reprezentaciji igra previše ziheraški, a morao bi biti vođa!

Komentara 4

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
11:55 16.12.2014.

Aha sad znam zašto su Hrvati dobri u nogometu jer upotrebljavaju glavu!Eeeeee to je problem kod nas u Sloveniji!!!!!!

SP
spremni0
12:59 16.12.2014.

točno, sigurno najinteligentniji naš igrač

FN
Fr@njo
14:49 16.12.2014.

Rudi bi trebal znati da bas svi nogometasi i ne mogu ukljuciti mozak..mozga treba i imati, citaj , Mario iz Atletica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije