Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveći neprijatelj

BBB: Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost

Bad Blue Boys
Foto: Ilustracija/Pixsell
03.07.2015.
u 11:30

Uz pomoć policije Mamić je Maksimir pretvorio u logor u kojem su navijači bili uhićeni zbog toga što nisu sjedili na svojim mjestima!

– Tko je taj Zdravko Mamić, pa njegovo je ime napisano na svakoj drugoj fasadi – čudio se strani turist prije nekoliko godina. "Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje". "Nećeš, razbojniče". Još mnogo pogrdnih grafita, ali jedan, u ulici Braće Domany 2, poslao je najizravniju poruku dijela najvatrenijih Dinamovih navijača BBB:

"Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!" Šestog rujna 2014. godine na prepunoj Šalati (više od šest tisuća ljudi) navijačka skupina Bad Blue Boys podržala je malonogometaše drugoligaške momčadi Futsal Dinamo sjajnim navijanjem bez i jednog jedinog incidenta. Bio je to početak desetomjesečne borbe protiv Zdravka Mamića i njegova načina vođenja kluba.

Nakon što je Danijel Hrnjak u prosincu 2011. upao na jednu Mamićevu presicu, bio je to signal da će se dio Dinamovih navijača boriti protiv totalitarizma njegova gazde. Pojavila se tu i udruga Zajedno za Dinamo, modra četvorka Šimić, Bišćan, Marić, Šokota.

Svi su nestali, ostao je "buldog sa sjevera" koji je po uzoru na slične svjetske primjere (United of Manchester) vodio svoj "rat" s Mamićem. Nikada nisam opravdavao militantno ponašanje BBB-a kroz desetljeća, no ova ranjena, ali hrabra skupina ostala je dosljedna, tražila je pošteniji Dinamo. Jedan član, jedan glas! Je li došao taj dan?

>> Evo za što sve USKOK tereti Zdravka i Zorana Mamića!

>> BBB-i skandirali protiv HNS-a i Mamića, a evo što su poručili transparentom

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar gospon Fulir
gospon Fulir
11:48 03.07.2015.

U Hajduku imate jedan član - jedan glas! Pokazalo se kao izvrsno rješenje. Hajduk od kad nema jednog gazdu, već XXX tisuća njih niže uspjeh za uspjehom!

UV
UvijekDesno
11:34 03.07.2015.

Samo dinamo!

ĆA
ćaćaća
12:05 03.07.2015.

udbaši iskorištavaju drogeraše kako bi maknuli mamiće šukera i sl..sad bi oni malo zarađivali milijune..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije