Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična atmosfera

BBB-i se vratili na svoj sjever i tražili izbore, navijači Juventusa podržali njihovu borbu

BBB, Bad Blue Boysi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
28.09.2016.
u 11:25

Navijanje? Za prvi put vrlo dobro, iako je orkestar još raštiman. Vidjelo se da im nedostaje “koncerata”.

Već od ranog jutra u Zagrebu je mirisalo na spektakl. Napokon! Središte grada okupirali su navijači Dinama i Juventusa i nakon nekoliko godina grad je ponovno disao za nogomet. Dva su razloga za to: jedan je taj što je u hrvatsku prijestolnicu stigao europski gigant, a drugi što su se vratili BBB-i koji su tijekom cijelog dana radili pravi ''štimung''. Zanimljivo, u popularnoj Tkalči bili su i Makedonci.

Navijači Juvea podržavaju BBB

– Obožavamo Juve pa smo došli u Zagreb. Bit će nas 70-ak – kazao mi je Nikola, a uključili su se Andrej i Aleksandar:

– Znamo da se Boysi vraćaju na stadion. Pratimo zbivanja ovdje, znamo za njihovu borbu i potpuno ih podržavamo u tome. Inače, na južnoj tribini cijelo vrijeme je bio istaknut transparent "Sloboda Dinamu".

A BBB-i su se službeno okupili u parku Ružmarinka u neposrednoj blizini stadiona, odakle su svi zajedno krenuli prema ulazima. I to u strahu. Još uvijek ne zaboravljaju represiju te pretrese kojih se ne bi posramili ni čuvari u Alcatrazu.

– Za svaki slučaj obukao sam čisto donje rublje, nikad se ne zna – našalio se jedan od navijača. Ipak, ovoga puta skidanja nije bilo, to su, izgleda, neka prošla svršena vremena. Boysi su svoju donju sjevernu tribinu napunili, a na onu frakciju blisku Zdravku Mamiću, koja je bila odvojena i ograđena, nisu se posebno osvrtali. Kao ni na informacije koje su stigle prije početka, a to je da se neka grupa navijača na Borongaju potukla s Juventusovim pristalicama.

– Nedostajalo nam je ovo, pogledaj kako je ''ekipa'' sretna. Nismo pokleknuli, naša borba će se nastaviti. Sanjamo pošteniji Dinamo i za to ćemo se i dalje boriti, ali ovdje, na našoj tribini – rekao mi je u prolazu jedan od viđenijih navijača. Ono što sam jučer do kraja shvatio jest razlog njihova povratka. Kod većine se javio strah da grupa koja postoji od 1986. i prkosno voli Dinamo, koja se, između ostalog, borila za samostalnost Hrvatske, ne doživi svoj krah. Svoj kraj. A neodlaskom na Maksimir to im je itekako prijetilo jer nove generacije Boysa nisu se “odgajale” po zagrebačkim kvartovima. Zbog toga su s Upravom zakopali ratne sjekire, ali ne i pomirili se. Vidjelo se to i na tribini, poštivali su dogovor da se usredotoče na podršku momčadi, što su i činili, pogotovo kada je Juve nemilosrdno zabijao.

Borba se nastavlja

No, pred kraj prvog dijela, kao i pred kraj susreta pokazali su Mamiću i ostalim čelnicima što misle. Izbjegavali su one povike koje rigorozno kažnjava Uefa, ali su pozivali na izbore za koje, kako su na transparentu istaknuli, “imaju 280 milijuna razloga”. Navijanje? Za prvi put vrlo dobro, iako je orkestar još raštiman. Vidjelo se da im nedostaje “koncerata”. U posljednjih nekoliko godina imali su samo generalne probe na futsalu. Prilika za nešto bolje izdanje u tom segmentu već im je u nedjelju protiv Hajduka. Kako bi band Thin Lizzy otpjevao: “Boys are back in town”. Mi ćemo, pod uvjetom da nastave na ovakav način, dodati onu od Novih fosila: “Kako je dobro, vidjeti vas opet...’

>>Pa dobro gdje smo se zamjerili?! Dinamo pogodio najviše vratnica i greda u dvije sezone u LP!

Komentara 21

ZO
zoom
11:37 28.09.2016.

povratak BBB-a nije donio ništa posebno, navijanje je bilo tako- tako, ali srećom bez nekih nereda, osim tuče s navijačima juventusa i bacanje 1 baklje na teren, valjda će u buduće biti i bez toga

Avatar peet
peet
12:10 28.09.2016.

Wtf? Protiv koga se bore? Koji je cilj borbe? Sta nakon borbe? A i tko su ti likovi koji se kao bore? Bacači baklji i petardi..Aloooo koji je to kvocjent inteligencije? Jel žele "dobro" kao što je u hajduku?

ED
europski dinamo
11:54 28.09.2016.

Kad je Barisic prije 15 godina preuzeo klub je bio u minusu 100 milijuna kuna pa nitko nije trazio izbore. Polako zavrsava dominacija Dinama,ali bar cemo citati o atmosferi slicno ko na Poljudu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije