Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA SE PAMTI

Bayern preko Botaenga stigao do tri boda protiv blijedog Cityja

Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
17.09.2014.
u 22:35

Trebalo je 89 minuta igre da njemački prvak pobijedi u susretu u kojem je dominirao.

Očekivalo se mnogo od Bayerna i Manchester Cityja, koji se u četiri posljednje sezone po treći put susreću u skupini Lige prvaka, a mnogo se i dobilo jer u susretu koji je njemački prvak pobijedio 1:0 vidjeli smo uistinu pregršt sjajnih poteza!

Već u 40. sekundi susreta Müller je izbio pred Harta, ali kad ga je prošao puca u vanjski dio mreže. Promašio je Müller i desetak minuta kasnije glavom iz neposredne blizine. Točnije, Hart je obranio, kao i Alabi u nekoliko navrata, Gotzeu i potom je bio nemoćan kad je ispred njega izbio Lewandowski, ali Poljak puca u vanjski dio mreže.

Mogao je i City doći do vodstva u prvih 45 minuta da je Džeko bio manje sebičan. Dvaput je pucao iz situacija kad je mogao dodati nekom od suigrača. Jednom s desne strane i jednom s lijeve, zbog čega su mu Nasri i David Silva prigovarali. Imali su razloga.

U nastavku smo gledali dominaciju Bayerna i tek jednu priliku Cityja, onu Navasa kad je imao gol ispred sebe, ali puca iznimno loše. Ostalo je pripalo njemačkom prvaku, ali ti napadi bili su nedorečeni, kao toliko puta oni Barcelonini protiv Chelseaja ili Intera.

Nije to Guardiola više mogao gledati i u 74. minuti poseže za prvom promjenom. Daleko prekasno, ali dovoljno rano da se nešto promijeni. Ulazi nezaliječeni Robben, a potom Dante i Pizarro, čime su ofenzivno Nijemci bili još jači. Naravno, po desnoj je strani Robben radio probleme, na svoj je način pada u kaznenom prostoru, ali nešto se barem konkretnije događalo.

I potom 90. minuta i Boatengov udarac glavom napokon ulaze u mrežu Cityja, ni sjajni Hart više ništa nije mogao. Bayern je time pobijedio, ima tri vrijedna boda u skupini gdje još igraju Roma i CSKA. I neće biti nikome lako protiv Talijana, razbili su Ruse sa 5:1. Nastavak Lige prvaka bit će zanimljiv!

BAYERN - MANCHESTER CITY 1:0 (Boateng 90')

BAYERN: Neuer, Rafinha (od 84. Pizarro), Benatia (od 85. Dante), Boateng, Alaba, Lahm, Alonso, Bernat, Götze, Müller (od 76. Robben), Lewandowski. Trener. Pep Guardiola.

MANCHESTER CITY: Hart, Sagna, Demichelis, Kompany, Clichy, Fernandinho, Yaya Toure, Navas (od 88. Kolarov), Silva, Nasri (od 58. Milner), Džeko (od 74. Aguero). Trener: Manuel Pellegrini.

>> Srna sa Šahtarom u Baskiji, a 'mali' Maribor ide po prvu pobjedu

>> Barcelona protiv APOEL-a počinje Ligu prvaka s Rakitićem na klupi

>> City želi Ligu prvaka, šeik je u igrače uložio 830 milijuna eura

Komentara 7

PR
provokatorica
22:16 17.09.2014.

Ovaj Lewandowski je prevara od igrača. E moj Rummenigge, zbog kog si se odrekao Mandže...

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:47 18.09.2014.

Neautorizirana biografija Pepa Guardiole: Kako je propao nogomet u Bayernu

DE
derin
01:33 18.09.2014.

Potrošiš nekoliko stotina milijuna na igrače, i ne možeš ozbiljnije ugroziti desetkovani bayern. tragedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije